preskoči na sadržaj

Obrtnička škola Koprivnica

Erasmus+ akreditacija i VET Povelja

Datum: 2. 3. 2021.

OBRTNIČKA ŠKOLA KOPRIVNICA DOBILA ERASMUS+ AKREDITACIJU U STRUKOVNOM OBRAZOVANJU I OSPOSOBLJAVANJU

Obrtnička škola Koprivnica dobitnica je Erasmus+ akreditacije u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju za novo programsko razdoblje od 2021. to 2027. godine. To je priznanje uspjeha naše škole koja od samih početaka projekata mobilnosti u školstvu, od 2009. g. bez prekida, omogućuje svojim učenicima odlazak na usavršavanje u inozemstvo. Na ovom je natječaju Obrtnička škola dobila maksimalan broj bodova te je time potvrdila da ima dobar plan za provedbu visokokvalitetnih mobilnosti te dobila osigurana financijska sredstva za koja samo mora svake godine podnijeti kratku prijavu. U narednom razdoblju planiramo učenicima omogućiti kvalitetnu stručnu praksu koja ih priprema za tržište rada, dodati europsku dimenziju obrazovanju, svim učenicimapružiti  jednake mogućnosti obrazovanja, širiti znanja i vještine nastavnika te ostvariti partnerstvo s novim ustanovama.

Dobivena akreditacija logičan je nastavak dosadašnjih uspjeha Škole koji su priznati još 2015. g. kada je Obrtnička škola Koprivnica dobila Erasmus+ Povelju za mobilnost u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju (2015. do 2020.). U 2015. godini Povelja je dodijeljena prvi put - samo dvjema hrvatskim strukovnim školama, a dodjeljivala se ustanovama s dokazanom kvalitetom u organizaciji mobilnosti.  

Od početka rada na projektima mobilnosti odobreno nam je 12 projekata te gotovo pola milijuna eura bespovratnih sredstava. Kroz to se stručno osposobljavalo 176 učenika, a stručno usavršavalo 14 nastavnika. Partnere imamo u 7 europskih zemalja, a sve više njih šalje svoje učenike na osposobljavanje u našu školu.

Ove školske godine 2020./2021. Škola provodi 12. projekt mobilnosti pod nazivom EUjedinjeni u Obrtničkoj 2020!, no planira se produženje projekta do kraja iduće školske godine kako bi se uspjele provesti sve mobilnosti koje je pandemija spriječila.

Više informacija o Strategiji internacionalizacije Obrtničke škole Koprivnica i Erasmus+ akreditaciji u dokumentima u prilogu.

 

Datum: 7. 12. 2020. 

NASTAVAK RADA NA ERASMUS PROJEKTIMA

Uskoro (s krajem 2020. g.) završava petogodišnje razdoblje u kojem je Obrtnička škola bila nositeljica Erasmus+ Povelje za mobilnost u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju i bliži nam se novo programsko razdoblje (2021. - 2027. g.).

Obrtnička škola Koprivnica prijavila se za Erasmus+ akreditaciju na natječaju u listopadu 2020. g. Ta se akreditacija dodjeljuje za razdoblje od 2021. to 2027. godine te potvrđuje da prijavitelj ima dobar plan za provedbu visokokvalitetnih mobilnosti kao dio širih napora za internacionalizaciju i razvoj svoje organizacije.

U prilozima se nalazi ažurirana Strategija internacionalizacije Obrtničke škole Koprivnica u kojoj se može vidjeti što smo planirali za naredne četiri godine, kao i naša prijava na spomenuti natječaj.

 

Datum: studeni 2015.

Obrtnička škola Koprivnica dobitnica VET Povelje za mobilnost

Dana 12. studenoga 2015. godine u zagrebačkom hotelu Esplanada Obrtnička škola Koprivnica primila je Erasmus+ Povelju za mobilnost u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju. Erasmus+ VET Povelju za mobilnost krajem rujna 2015. g. Školi je dodijelila Agencija za mobilnost i programe Europske unije. Povelja se dodjeljuje ustanovama s dokazanom kvalitetom u organizaciji mobilnosti kako bi ih se potaknulo da nastave razvijati svoje strategije internacionalizacije, ali su im njome omogućeni i pojednostavljeni postupci prijave na buduće projekte. Ona predstavlja priznanje Obrtničkoj školi za njezine prethodne kvalitetno provedene mobilnosti učenika: do šk. god. 2015./2016. u sklopu školskih projekata praktičnu nastavu je obavljalo već 40 učenika u Njemačkoj, Mađarskoj, Sloveniji i Španjolskoj. Priznanje Školi iznimno je i zbog činjenice da je ova Povelja u 2015. godini dodijeljena samo dvjema hrvatskim školama.

Više detalja o Erasmus+ VET povelji potražite na mrežnim stranicama Agencije za mobilnost i programe EU.

Više informacija o Strategiji internacionalizacije Obrtničke škole Koprivnica u dokumentima u prilogu.

 

Datum: lipanj 2018.

TCA seminar o strategiji internacionalizacije u Pragu

Na seminaru pod nazivom Thematic seminar focused on European Internationalization Strategy (EIS) within VET Mobility Charter and ECHE, održanom od 6. do 8. lipnja 2018. g. u Pragu, oko 25 sudionika učilo je o načinima poboljšanja strategije internacionalizacije njihovih ustanova. Internacionalizacija ustanove podrazumijeva namjerni proces podizanja kvalitete obrazovanja u nekoj ustanovi međunarodnim aktivnostima.

Obrtnička škola Koprivnica jedna je od pet hrvatskih nositeljica Erasmus+ Povelje u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju za razdoblje do 2020. g. te je kao takva obvezna imati strategiju internacionalizacije. Zato je predstavnica naše škole Ljiljana Mraz sudjelovala u ovom stručnom usavršavanju uz pomoć sredstava iz programa Erasmus+ Europske unije.

Sudionici seminara bili su iz raznih europskih zemalja, iz strukovnih i visokih škola te nacionalnih agencija zaduženih za programe Europske unije.

Učili su o načinu sastavljanja strategije, o potrebi za njezinim ugrađivanjem u ustanovu, za zajedničkom izgradnjom strategije na temelju stvarnih potreba ustanove i analize načina na koje se one mogu ostvariti uz pomoć internacionalizacije ustanove. Osim toga, ostvarili su nove međunarodne kontakte koji će im pomoći u daljnjem procesu unaprjeđenja svojih ustanova.

 

 


VIRTUALNA ŠETNJA ŠKOLOM

 

UČENIČKI SERVIS

Centar kompetentnosti

POVELJA ZA MOBILNOST

Video promidžba

    

    

KORISNI LINKOVI

CMS za škole logo
Obrtnička škola Koprivnica / Trg slobode 7, HR-48000 Koprivnica / ss-obrtnicka-koprivnica.skole.hr / ured@ss-obrtnicka-koprivnica.skole.hr
preskoči na navigaciju