preskoči na sadržaj

Obrtnička škola Koprivnica

KUHARSKE ZGODBE

 

         Kuharske zgodbe

Odobren i sedmi projekt mobilnosti Obrtničke škole Koprivnica.

Krajem svibnja Agencija za mobilnost i programe Europske unije odobrila je Erasmus+ projekt mobilnosti učenika pod nazivom Kuharske zgodbe, sedmi po redu projekt mobilnosti Obrtničke škole Koprivnica.

 

Za provedbu projekta  Školi je odobreno 18.260,00 eura, za desetero učenika koji se školuju za zanimanja pomoćni kuhar i slastičar, slastičar i kuhar.
Učenici će boraviti dva tjedna u partnerskoj ustanovi Šolski center Velenje gdje će obavljati stručnu praksu u moderno opremljenim praktikumima.
Projekt će se odvijati u školskoj godini 2015./2016., a mobilnost učenika u ožujku 2016. godine i učenicima će omogućiti stjecanje i usavršavanje novih znanja i praktičnih vještina temeljenih na suvremenoj tehnologiji.
Prije odlaska na mobilnost provest će se odabir učenika kroz tri kruga gdje će se zbrajati opći uspjeh s naglaskom na struku.
Učenici će kroz cijelo vrijeme boravka u partnerskoj ustanovi imati pratnju od dvoje nastavnika koji će biti podrška učenicima u snalaženju u novoj sredini i radnoj okolini.
Važno je napomenuti da su ovim projektom prvi puta obuhvaćena i djeca s teškoćama u razvoju, točnije pomoćno zanimanje kuhar i slastičar, a spomenuta mobilnost će omogućiti razvoj kreativnosti, razvijanje socijalnih, računalnih i jezičnih vještina tijekom i nakon mobilnosti.
Također će se promicati inkluzija učenika s teškoćama kroz suradnički rad s učenicima koji se školuju u redovnom obrazovnom programu.

VIše o projektu saznajte na:

O projektu
Za učenike
Za roditelje

Sve aktivnosti i zanimljivosti vezane za projekt možete pratiti na Facebook stranica projekta Kuharske zgodbe: 

https://www.facebook.com/Kuharske-zgodbe-742319282538658/

U četvrtak 27. 4. 2016. učenice su na Nastavničkom vijeću održale prezentaciju na temu "Kuharske zgodbe". Više o prezentaciji na: http://www.ss-obrtnicka-koprivnica.skole.hr/o_projektu_kz


VIRTUALNA ŠETNJA ŠKOLOM

 

UČENIČKI SERVIS

Centar kompetentnosti

POVELJA ZA MOBILNOST

Video promidžba

    

    

KORISNI LINKOVI

CMS za škole logo
Obrtnička škola Koprivnica / Trg slobode 7, HR-48000 Koprivnica / ss-obrtnicka-koprivnica.skole.hr / ured@ss-obrtnicka-koprivnica.skole.hr
preskoči na navigaciju