preskoči na sadržaj

Obrtnička škola Koprivnica

O PROJEKTU "S ENERGIJOM PAMETNO!"

                       

Obrtnička škola, dobitnica Povelje za mobilnost u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju, u 2016. g. prijavila je projekt "S energijom pametno!" koji uključuje dvije mobilnosti učenika.

U prvoj će mobilnosti sudjelovati skupina učenika strojarskih zanimanja vodoinstalater, plinoinstalater i instalater grijanja i klimatizacije, njih ukupno desetero, uz pratnju dvoje nastavnika. Mobilnost će se provesti u Frankfurtu (na Majni) u trajanju od dva tjedna. Partnerska ustanova je Kroatische Wirtschaftsvereinigung  e.V. koja će osigurati tvrtke i obrte za provođenje praktične nastave, a koordinator nastavnik Emil Golub

Druga mobilnost uključuje dvanaestero učenika zanimanja elektrotehničar i tehničar za računalstvo koji će trotjednu praktičnu nastavu obaviti na mobilnosti u Velenju u Sloveniji. Koordinator mobilnosti je nastavnik Dario Jembrek, a partnerska ustanova Šolski center Velenje koji se pokazao kao iznimno dobar partner koji nudi širok i kvalitetan izbor praktične nastave. 

Obje će skupine učenika nakon obavljene stručne prakse u inozemstvu steći nova znanja, vještine i kompetencije koje će ih učiniti kompetentnijima na praktičnoj nastavi koju obavljaju za vrijeme svojeg redovitog obrazovanja, ali i po završetku obrazovanja, kada uđu u svijet i tržište rada. Iznimno je bitno da učenici upoznaju najnovije tehnologije i tehnike kako bi napredovali u svom zanimanju i kako bi budućim poslodavcima mogli ponuditi već formirana znanja i vještine koje mogu odmah primijeniti. Također, mobilnosti pozitivno utječu i na socijalne vještine jer se učenici moraju prilagoditi višetjednom životu u novoj sredini, novim uvjetima i pravilima koje to društvo poštuje. Uz socijalne, upoznavanjem zemlje u kojoj borave i njezinih stanovnika razvijaju se i kulturološke i turističke vještine.

Sve zanimljivosti o projektu, najnovije događaje i fotografije može pratiti i vidjeti na Facebook stranici projekta "S energijom pametno!".


VIRTUALNA ŠETNJA ŠKOLOM

 

UČENIČKI SERVIS

Centar kompetentnosti

POVELJA ZA MOBILNOST

Video promidžba

    

    

KORISNI LINKOVI

CMS za škole logo
Obrtnička škola Koprivnica / Trg slobode 7, HR-48000 Koprivnica / ss-obrtnicka-koprivnica.skole.hr / ured@ss-obrtnicka-koprivnica.skole.hr
preskoči na navigaciju