preskoči na sadržaj

Obrtnička škola Koprivnica

 > O školi
O školi

Obrtnička škola Koprivnica jedna je od najrazvijenijih i najpriznatijih škola u Koprivničko-križevačkoj županiji. Kroz svoju redovnu nastavu i praktičnu obuku, kao i kroz različite oblike prekvalifikacija i doškolovanja, uz suradnju s Gradom Koprivnicom i Koprivničko-križevačkom županijom, naša je Škola stvorila mnoge priznate obrtnike ovog kraja.

2006. godine Obrtnička škola je proslavila 120 godina svoga postojanja.

Pod nazivom Šegrtska škola osnovana je 1886. godine u sklopu tadašnjih školskih reformi.

Škola je 1969. godine promijenila naziv u Školu za kvalificirane radnike, a nekoliko godina kasnije dobiva novo ime - Škola za obrazovanje kadrova u privredi.

Reorganizacija Školskog centra započela je 1990. godine i s vremenom su se iz njegova sastava osamostalile tri škole - Gimnazija Fran Galović, Srednja škola i Obrtnička škola.

Obrtničku školu danas pohađa 776 učenika u31 razrednih odjela, uključujući i odjele za djecu djecu s potškoćama u razvoju, a u njoj je zaposleno ukupno 90 djelatnika.

U suvremenim se radionicama i kabinetima uz pomoć profesora naši učenici pripremaju za dvadesetak obrtničkih zanimanja po trogodišnjim i četverogodišnjim programima te redovito postižu odlične uspjehe na raznim natjecanjima.

Kvaliteta i uspješnost obrazovanja u našoj Školi, uz trud i zalaganje naših profesora i učenika, zaista se isplatila - Obrtnička škola dvostruka je dobitnica nagrade "Šegrt Hlapić" za najbolju školu - izvođača programa za obrtnička zanimanja.

U objektu naše Škole - rad naših učenika.
 

VIRTUALNA ŠETNJA ŠKOLOM

 

UČENIČKI SERVIS

Centar kompetentnosti

POVELJA ZA MOBILNOST

Video promidžba

    

    

KORISNI LINKOVI

CMS za škole logo
Obrtnička škola Koprivnica / Trg slobode 7, HR-48000 Koprivnica / ss-obrtnicka-koprivnica.skole.hr / ured@ss-obrtnicka-koprivnica.skole.hr
preskoči na navigaciju