preskoči na sadržaj

Obrtnička škola Koprivnica

 > Projekti  > VEC Sharing
VEC Sharing

Cross-border Vocational Education Capacity Sharing (VEC Sharing) projekt je koji će se provoditi do veljače 2019. g. ​u okviru INTERREG V-A Programa suradnje Mađarska - Hrvatska 2014. - 2020.

Nositelj projekta je Obrtnička škola Koprivnica, a partneri PORA, Srednja škola Stjepana Sulimanca iz Pitomače, Kolping János Nagyváthy osnovna, srednja tehnička i obrtnička škola iz Csurga i Kolping katolička osnovna škola, srednja škola i hostel iz Nagybajoma.

Cilj projekta je unaprjeđenje kompetencija učenika i profesora međusobnom razmjenom znanja s kolegama iz prekograničnog područja, i to za zanimanja zavarivač, kuhar, pekar, slastičar i poljoprivrednik. Projekt je ocijenjen kao najbolji projekt u okviru komponente Programa koja se odnosila na obrazovanje, a ukupna mu je vrijednost 243 545 eura, od čega je 85 % sufinancirano iz Europske unije.

Osim provedbe više mobilnosti učenika, projekt uključuje sportske susrete, izradu trojezične pogranične kuharice, izložbu jela (kuhari, slastičari i pekari) i skulptura (zavarivači). Također, nabavit će se oprema za zanimanje zavarivač u Obrtničkoj školi Koprivnica, održati predavanja PORA-e o pripremi i provedbi projekata te izraditi analiza tržišta rada za zanimanja u projektu.

Kao rezultat zajedničke aktivnosti – dvotjedne prakse za kuhare, pekare i slastičare nastala je kuharica koja sadrži po deset recepata s mađarske i hrvatske strane granice, a čiji krajnji cilj je podijeliti vrijedno iskustvo stečeno na praksi te doprinijeti promociji obtničkih zanimanja u prekograničnom području.

"COOKBOOK - EN, HU, HR"

 

PROMOTIVNI VIDEO

VIRTUALNA ŠETNJA ŠKOLOM

 

UČENIČKI SERVIS

Centar kompetentnosti

Facebook OBSKC

Facebook ERASMUS+ OBSKC

POVELJA ZA MOBILNOST

Video promidžba

    

    

KORISNI LINKOVI

CMS za škole logo
Obrtnička škola Koprivnica / Trg slobode 7, HR-48000 Koprivnica / ss-obrtnicka-koprivnica.skole.hr / ured@ss-obrtnicka-koprivnica.skole.hr
preskoči na navigaciju