preskoči na sadržaj

Obrtnička škola Koprivnica

Kuhajmo EUjedinjeni

                                                                                                       

Projekt Kuhajmo EUjedinjeni Obrtničke škole Koprivnica

            U svibnju 2012. godine Agencija za mobilnost i programe EU-a, koja je zadužena za provođenje Programa za cjeloživotno učenje Europske unije, Obrtničkoj školi Koprivnica četvrti je put za redom odobrila njezin Leonardo da Vinci projekt mobilnosti te projektu Kuhajmo EUjedinjeni odobrila financijsku potporu od nešto više od pet tisuća eura.

U sklopu ovoga projekta Obrtničke škole četvero učenika završnog razreda smjera kuhar obavljalo je dvotjednu praktičnu nastavu u hotelu Astoria u Budimpešti od 19. siječnja do 1. veljače 2013. godine. Na taj se način učenicima omogućilo stručno unaprjeđivanje i usavršavanje profesionalnih vještina, ali i razvijanje jezičnih i komunikacijskih te životnih vještina i kompetencija. S učenicima je u pratnji bilo i dvoje nastavnika (svaki po jedan tjedan), a za smještaj i praktičnu nastavu učenika u Budimpešti pobrinula se i partnerska ustanova Obrazovni centar Lingua Var s kojom je Škola i u prijašnjemu projektu Pladnjem preko granice uspješno surađivala.

Školski Tim za mobilnost zadužen je za organizaciju, pripremu i provedbu projekta. Članovi Tima su u sklopu projekta s učenicima održali 60 sati jezičnih (iz engleskog i mađarskog jezika), pedagoško-kulturoloških i stručnih priprema.

Novosti u projektu možete pratiti na Facebook stranici

                            https://www.facebook.com/pages/Kuhajmo-EUjedinjeni/431017123621030?ref=hl.

 

Tim za mobilnost Obrtničke škole Koprivnica:

V. Beg, M. Golubić, Z. Kerteši, R. Ljubić, A. Manojlović, Lj. Mraz, S. Orošić Jukić, S. Sabol

 

8. veljače 2013.

Naši su se sudionici mobilnosti prije tjedan dana (1. veljače) iz Budimpešte vratili svojim kućama te u školske klupe. Slijede prezentacije mobilnosti i evaluacije...

                     

 

29. siječnja 2013.

Učenici Leo Hodalić, Mirza Klebić, Marko Lončar i Marija Varga već su 12. dan u Budimpešti. Sudionici mobilnosti prepuni su dojmova: svakodnevno obavljaju praktičnu nastavu u hotelu Astoria čije ih je osoblje lijepo prihvatilo i gdje unaprjeđuju svoje kuharske vještine, obilaze Budimpeštu upoznavajući se s njezinim znamenitostima te snalaženjem u gradu usavršavaju i svoje jezične i komunikacijske vještine. Njihovi doživljaji iz mađarske prijestolnice mogu se vidjeti na fotografijama koje se nalaze na Facebook stranici projekta.

                                                                                            

14. prosinca 2012.

Tomislav Gretić, njegova supruga Priska i Ljubo Matulin, vrhunski kuhari, 11. i 12. prosinca posjetili su učenike na stručnim pripremama za mobilnost na poziv njihovog stručnog učitelja  Vedrana Bega te s njima podijelili svoje kulinarske vještine, ideje i male tajne...

 

16. studenoga 2012.

Evo kandidata za mobilnost na stručnim pripremama koje im je prošli tjedan održao Ljubo Matulin, prošlogodišnji natjecatelj u Masterchefu.

Više fotografija na https://www.facebook.com/pages/Kuhajmo-EUjedinjeni/431017123621030?ref=hl

7. studenoga 2012.

U sklopu priprema za odlazak u Mađarsku učenici su uz pomoć nastavnika Vedrana Bega pripremili mađarski ručak i počastili nastavnike - bilo je odlično! Hvala!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. studenoga 2012.

     Nakon što su u listopadu odabrani učenici i nastavnici koji će sudjelovati u ovome projektu mobilnosti, ovaj tjedan počele su i intenzivne pripreme za mobilnost - pripreme iz engleskoga i mađarskoga jezika i stručne pripreme. Sljedeći tjedan na redu su i pedagoško-kulturološke pripreme.

                                                                                                                                                                                                 Melita Golubić

15. listopada 2012.

Poveznica na Facebook stranicu projekta Kuhajmo EUjedinjeni

                                                                                                           Melita Golubić

26. rujna 2012.

     U knjižnici Obrtničke škole Koprivnica 26. rujna, po drugi put ove godine, održana je novinska konferencija o aktualnim školskim aktivnostima. Nove školske projekte prisutnim su novinarima predstavili koordinatori projekata i ravnatelj Ratimir Ljubić, a o važnosti ovih projekata i njihovoj koristi za sadašnje i buduće učenike govorili su i predstavnici partnera Škole u ovim projektima dožupan Koprivničko-križevačke županije Ivan Pal te pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Koprivnice Kristina Cvitić.

    Na konferenciji su, između ostaloga, novinari obaviješteni i o novostima u projektu mobilnosti Kuhajmo EUjedinjeni, odnosno o tijeku provedbe projekta koji im je već predstavljen na prethodnoj konferenciji u veljači ove godine: četvero će učenika, čiji je konačni izbor u tijeku, dvotjednu stručnu praksu u hotelu Astoria u Budimpešti obavljati od 19. siječnja do 1. veljače 2013. godine, a s njima će u pratnji biti i nastavnik. Obrtničkoj školi je u ovom projektu partnerska ustanova Lingua-Var iz Budimpešte s kojom je Škola dobro surađivala i u prethodnim projektima mobilnosti.

                                                                                                   Melita Golubić

 

21. svibnja 2012.

Na internetskim stranicama Agencije za mobilnost i programe Europske unije objavljeni su rezultati natječaja za 2012. godinu za aktivnost Leonardo da Vinci mobilnost. S velikim veseljem mogu reći da je i ove godine projekt Obrtničke škole prihvaćen.

Odobrena su financijska sredstva za obavljanje stručne prakse u Budimpešti te će četvero učenika ili učenica početkom 2013. dva tjedna provesti u Budimpešti na stručnom usavršavanju.

Rezultate natječaja možete pogledati ovdje.

Sve daljnje obavijesti vezane za projekt "Kuhajmo EUjedinjeni" moći ćete naći na mrežnoj stranici Škole.

Tanja Kancijan

 

3. veljače 2012.

Poštovani nastavnici i učenici!

Već tri godine zaredom učenici naše škole stručnu praksu obavljali su u inozemstvu (Njemačka, Mađarska, Španjolska). Kako bi se tradicija nastavila, a učenici i dalje stjecali inozemna iskustva, projekt smo odlučili prijaviti i po četvrti put. 

"Kuhajmo EUjedinjeni" naziv je projekta kojim bi četvero učenika ili učenica koji se školuju za zanimanje kuhara, a koji će u školskoj godini 2012./2013. pohađati završni razred, obavljali dvotjednu stručnu praksu u nekom od hotela ili restorana u Budimpešti.

Projekt je zasad u fazi prijave, a rezultati o tome jesu li financijska sredstva za projekt odobrena znat će se u svibnju 2012.

Svi projekti prijavljuju se Agenciji za mobilnost i programe Europske unije, a financira ih Europska unija.

Tanja Kancijan

 

 


VIRTUALNA ŠETNJA ŠKOLOM

 

UČENIČKI SERVIS

Centar kompetentnosti

POVELJA ZA MOBILNOST

Video promidžba

    

    

KORISNI LINKOVI

CMS za škole logo
Obrtnička škola Koprivnica / Trg slobode 7, HR-48000 Koprivnica / ss-obrtnicka-koprivnica.skole.hr / ured@ss-obrtnicka-koprivnica.skole.hr
preskoči na navigaciju