preskoči na sadržaj

Obrtnička škola Koprivnica

EUjedinjeni u Obrtničkoj

   

O PROJEKTU "EUJEDINJENI U OBRTNIČKOJ"

Desetim projektom mobilnosti Obrtničke škole Koprivnica "EUjedinjeni u Obrtničkoj" koji će se realizirati u školskoj godini 2018./2019. omogućit će se trotjedno stručno usavršavanje u inozemstvu za 32 učenika u raznim smjerovima iz područja elektrotehnike, računalstva, strojarstva i građevine. Time će se ostvariti veliki broj ciljeva zadanih Strategijom internacionalizacije naše ustanove: stručna praksa za oko 10 učenika godišnje iz četverogodišnjih zanimanja; stručna praksa za oko 12 učenika godišnje u trogodišnjim zanimanjima; praksa za prioritetna zanimanja u kojima se tehnologije, metode i materijali mijenjaju i razvijaju puno dinamičnije od ostalih i partnerstvo s novim obrazovnim ustanovama.

Cilj ovih mobilnosti je osnaživanje stručnih kompetencija učenika, ali i razvijanje njihovih socijalnih, računalnih, jezičnih i životnih vještina. Ovaj projekt bit će poticaj učenicima u ostvarenju što boljih rezultata u njihovu daljnjem školovanju ili prilikom zaposlenja, a trebao bi i motivirati nove učenike da se opredijele za upis u ova zanimanja u Obrtničkoj školi Koprivnica. Projektom se nastavlja sa širenjem internacionalizacije ustanove i uspostavljanjem veza s novim partnerima te prenošenjem stečenih znanja u matičnu ustanovu i šire. 

Projekt obuhvaća dvije aktivnosti mobilnosti učenika – u POSTOJNI i u PRAGU. Budući da su učenici uključeni u obje mobilnosti malodobni, u velikim su grupama i raznih zanimanja, za vrijeme mobilnosti s njima će u pratnji biti i nastavnici (u Sloveniji jedan, a u Češkoj dva) koji će bilježiti postignuća pojedinih aktivnosti, kontrolirati provođenje planiranih aktivnosti, pomagati gdje je potrebno te organizirati učeničko slobodno vrijeme. Učenici će prije mobilnosti pohađati sate priprema, a nakon mobilnosti vrednovat će postignuća projekta te ih predstaviti u matičnoj školi, kao i široj lokalnoj zajednici.


VIRTUALNA ŠETNJA ŠKOLOM

 

UČENIČKI SERVIS

Centar kompetentnosti

POVELJA ZA MOBILNOST

Video promidžba

    

    

KORISNI LINKOVI

CMS za škole logo
Obrtnička škola Koprivnica / Trg slobode 7, HR-48000 Koprivnica / ss-obrtnicka-koprivnica.skole.hr / ured@ss-obrtnicka-koprivnica.skole.hr
preskoči na navigaciju