preskoči na sadržaj

Obrtnička škola Koprivnica

Nastavnici - Karlstad

 

U sklopu Erasmus+ projekta 2022, tijekom rujna u školskoj godini 2022./2023. Obrtnička škola Koprivnica provela je mobilnost nastavnica u NTI Gimnaziji Karlstad u Švedskoj. U mobilnosti su sudjelovale nastavnica ekonomske skupine predmeta Ivančica Pavešić Šurić te nastavnice informatike i računalstva Iva Horvat i Dubravka Jakupec, koja je ujedno bila i koordinatorica.

 

Ovom mobilnošću omogućilo se stručno usavršavanje nastavnica u području 3D programiranja, građe računala i računalnih mreža te iz područja ekonomije i poduzetništva. Stručno osposobljavanje uključivalo je predavanja raznih stručnjaka iz područja računalstva i ekonomije, dok je vikend bio za društveno-kulturne sadržaje.

NTI Gimnazija vodeća je srednja škola u Švedskoj u tehnici, znanosti i IT-u. Na više od 20 lokacija diljem zemlje, učenici imaju prilike školovati se u smjerovima:  IT i mreže, Dizajn i mediji, Glazba i muzika i Informacijska tehnologija. Gimnazija Karlstad dio je grupe gimnazija IT zanimanja i broji 250 učenika.

Karlstad je najveći grad u pokrajini Värmland u Švedskoj izgrađen na delti rijeke gdje je najduža švedska rijeka Klarälven , ulijeva u najveće švedsko jezero, Vänern . Zanimljivo je da se Karlstad često povezuje sa suncem, a simbol za Karlstad je nasmijano sunce.  Karlstad je na glasu kao jedan od najsunčanijih gradova u Švedskoj.

Nastavnice su se upoznale s odredištem, njegovim znamenitostima, ustanovama i kulturom.

Također, posjetile su Kristianstad, Malmo, Stockholm i Göteborg u Švedskoj, Kopenhagen u Danskoj te Oslo u Norveškoj.  

Tijekom dvaju tjedana usavršavanja stekle su mnogo novih vještina koje će kasnije iskoristiti za dodatno usavršavanje učenika i ostatka nastavničkog osoblja.  


PROMOTIVNI VIDEO

VIRTUALNA ŠETNJA ŠKOLOM

 

UČENIČKI SERVIS

Centar kompetentnosti

Facebook OBSKC

Facebook ERASMUS+ OBSKC

POVELJA ZA MOBILNOST

Video promidžba

    

    

KORISNI LINKOVI

CMS za škole logo
Obrtnička škola Koprivnica / Trg slobode 7, HR-48000 Koprivnica / ss-obrtnicka-koprivnica.skole.hr / ured@ss-obrtnicka-koprivnica.skole.hr
preskoči na navigaciju