preskoči na sadržaj

Obrtnička škola Koprivnica

Mobilnost Velenje

    

Erasmus+ projekt mobilnosti „Struka nas veže“

  • šk. god. 2017./2018.
  • mjesto: Velenje, Slovenija
  • trajanje: 5. - 18. 3. 2018.
  • partnerska ustanova: Šolski center Velenje
  • sudionici: 16 učenika smjera kuhar ili konobar
  • koordinatorica: Sandra Krajina, prof.
  • broj projekta: 2017-1-HR01-KA116-035179

 

Mobilnost učenika u sklopu projekta "Struka nas veže" uključuje dvotjednu mobilnost 16-ero učenika Obrtničke škole Koprivnica koji se školuju u zanimanjima kuhar i konobar. Mobilnost se odvijala u partnerskoj ustanovi Šolski center Velenje u Sloveniji u ožujku 2018. godine.

 

U školskoj godini 2017./2018. praksu je u izrazito dobro opremljenoj partnerskoj ustanovi Šolski center Velenje u Sloveniji obavljalo 16 učenika smjera kuhar ili konobar. Kako bi sudjelovali u mobilnosti, učenici su birani na temelju njihovih ocjena iz struke, ali i procjene njihove motiviranosti, marljivosti, pouzdanosti i komunikativnosti, a oni najbolji i najzainteresiraniji redovito su subotama polazili sate pripreme.

Tijekom mobilnosti učenici smjera konobar naučili su posluživati tradicionalna slovenska jela, dizajnirati i postavljati stolove. Naučili su kako održavati uređaje i strojeve koje matična ustanova nema te su usvojili nove načine dokumentiranja i evidentiranja jela i pića u ponudi. Učenici smjera kuhar naučili su pripremati slovenska tradicionalna jela (prekmurske jedi, jedi Severne Primorske, gorenjske jedi), pravilno pripremati i koristiti različite namirnice za njihovu izradu te nove načine pripreme kruha i tijesta.

Osim prakse, projekti mobilnosti sadrže i kulturni dio u sklopu kojeg su ovi učenici upoznali Velenje, lokalni rudnik, posjetili Celje i Ljubljanu te Postojnsku jamu.

Ciljevi projekta, prenošenje stručnih znanja i vještina kroz nove radne tehnike pružanjem kvalitetne stručne prakse, unaprjeđenje znanja i vještina sudionika važnih za ulazak na tržište rada te razvijanje socijalnih, računalnih, jezičnih i životnih vještina sudionika tijekom i nakon mobilnosti, u potpunosti su ostvareni na zadovoljstvo svih uključenih. 

Koordinatorica mobilnosti bila je nastavnica Sandra Krajina kojoj je ovo drugi projekt mobilnosti koji je vodila. 

 

                                          

                    Sudionici projekta u Velenju na kraju mobilnosti s ravnateljima i koordinatorima

 

------------------------------------------------------------------


U priloženim dokumentima nalazi se raspored priprema za odabrane učenike i prezentacija sa roditeljskog sastanka održanog 30. listopada 2017. u Obrtničkoj školi Koprivnica.

Pripreme su održane prema priloženom rasporedu.


PROMOTIVNI VIDEO

VIRTUALNA ŠETNJA ŠKOLOM

 

UČENIČKI SERVIS

Centar kompetentnosti

Facebook OBSKC

Facebook ERASMUS+ OBSKC

POVELJA ZA MOBILNOST

Video promidžba

    

    

KORISNI LINKOVI

CMS za škole logo
Obrtnička škola Koprivnica / Trg slobode 7, HR-48000 Koprivnica / ss-obrtnicka-koprivnica.skole.hr / ured@ss-obrtnicka-koprivnica.skole.hr
preskoči na navigaciju