preskoči na sadržaj

Obrtnička škola Koprivnica

Mobilnost nastavnika - POSTOJNA

O MOBILNOSTI:

  • šk. god. 2021./2022.
  • mjesto: Postojna, Slovenija
  • trajanje mobilnosti: 04. 10. 2021. – 15. 10. 2021.
  • partnerska ustanova: Šolski center Postojna, Slovenija
  • sudionici: 
    • 1 nastavnik iz područja informatike/računalstva
  • koordinator: prof. savjetnik Danijel Mustafa, mag. inf.
  • broj projekta: 2020-1-HR01-KA116-077290

 

 

 

OBAVIJESTI:

Datum: 18. 10. 2021.

Mobilnosti u Postojni (u Sloveniji) uključivala je „job-shadowing“ jednog nastavnika Obrtničke škole Koprivnica iz područja ICT.

Mobilnost se odvijala u prostorijama Strojne šole i Višje šole Postojna partnerske ustanove Šolski center Postojna u vremenu od 04. do 15. listopada 2021. godine.

Nastavnik je većim dijelom svog boravka pratio proces izvođenja nastave u partnerskoj ustanovi, ali i sudjelovao u provođenju nastave kao gost predavač u dislociranoj obrazovnoj jedinici „Gimnazija“ u Ilirskoj Bistrici gdje je učenicima partnerske ustanove održao dva predavanja. Jedno predavanje iz predmeta „Web dizajn“ na temu „Uvod u HTML“ i drugo predavanje iz predmeta Građa računala na temu „Zujanje računala“.

Tema mobilnosti je bilo 3D modeliranje i 3D programiranje. U području 3D modeliranja, nastavnik je stekao nova znanja o upotrebi alata za 3D modeliranje CREO Parametric 6.0, dok iz područja 3D programiranja znanja o upotrebi alata HYPERMILL i radu CNC strojeva.

U slobodno vrijeme mobilnosti nastavnik je posjetio kulturne znamenitosti Postojne: Postojnska jama, Vivarij, Expo, Notranjski muzej (Muzej Kras).

Stečena znanja i pozitivna iskustva nastavnik će prenijeti u svakodnevni rad u procesu izvođenja nastave u svim predmetima koje predaje, kako u redovnom obrazovnom procesu, tako i u procesu izvođenja nastavnog procesu kod obrazovanja odraslih i u sklopu rada CEKOM-a, a posebno u predmetima u kojima se koriste spomenuti alati.

Također, novostečena znanja i iskustva nastavnik će prenijeti radnim kolegama čime će se nastojati poboljšati dosadašnji rad unutar stručnog aktiva.

 

 

Datum: 25. 5. 2021.

PRODUŽENJE TRAJANJA PROJEKTA

Zbog nemogućnosti realizacije mobilnosti tijekom šk. god. 2020./2021. produžen je projekt na šk. god. 2021./2022. Odabrani nastavnik ostaje sudionik projekta.

 

Datum: 19. 2. 2021.

ODLUKA O ODABIRU OSOBLJA ZA MOBILNOST

Sudionik mobilnosti osoblja u Sloveniji bit će Danijel Mustafa.

 

Datum: 8. 2. 2021.

OBJAVA NATJEČAJA ZA ODABIR OSOBLJA

Dana 8. veljače 2021. raspisuje se natječaj za odabir osoblja za mobilnost u Sloveniji. Natječaj se odnosi na Erasmus+ projekt EUjedinjeni u Obrtničkoj 2020! pod brojem 2020-1-HR01-KA116-077290. Navedenim natječajem traži se jedan nastavnik iz područja računalstva za stručno usavršavanje u trajanju od 12 dana u Postojni u Sloveniji tijekom školske godine 2020./2021. ili 2021./2022. Rok za prijavu je 15. veljače 2021. g. U podnožju se nalaze svi potrebni dokumenti.

 

Datum: 7. 12. 2020.

ODGODA POČETKA MOBILNOSTI

S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju odgođen je odlazak na sve mobilnosti. Sudionike ćemo odabrati čim se stanje malo popravi. Daljnje pripreme započet će kad to bude moguće.

 

OPIS PRIJAVLJENE MOBILNOSTI:

Mobilnost u Postojni uključuje jednog nastavnika iz područja računalstva tijekom dva tjedna. Nastavnik će pratiti izvođenje nastave u partnerskoj ustanovi Šolski center Postojna iz područja 3D modeliranja upotrebom CREO alata za crtanje 3D modela i iz područja programiranja u programskom jeziku Python. Usavršene  programe nastavnik će primjenjivati u dvogodišnjem nastavnom planu predmeta Algoritmi i programiranje i Ugrađeni računalni sustavi te u sklopu Centra kompetentnosti elektrotehnike i računalstva.


PROMOTIVNI VIDEO

VIRTUALNA ŠETNJA ŠKOLOM

 

UČENIČKI SERVIS

Centar kompetentnosti

Facebook OBSKC

Facebook ERASMUS+ OBSKC

POVELJA ZA MOBILNOST

Video promidžba

    

    

KORISNI LINKOVI

CMS za škole logo
Obrtnička škola Koprivnica / Trg slobode 7, HR-48000 Koprivnica / ss-obrtnicka-koprivnica.skole.hr / ured@ss-obrtnicka-koprivnica.skole.hr
preskoči na navigaciju