preskoči na sadržaj

Obrtnička škola Koprivnica

 > ERASMUS +  > Sudjelovanje  > Osoblje
Osoblje

Koprivnica, 8.3.2022.

PROCEDURA PRIJAVE I ODABIRA SUDIONIKA MOBILNOSTI OSOBLJA

U STRUKOVNOM OBRAZOVANJU I OSPOSOBLJAVANJU

U SKLOPU ERASMUS+ KA1 PROGRAMA

(cijeli dokument dostupan ovdje)

 

 1. OPĆENITO

Sudionik Erasmus+ mobilnosti osoblja u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju može biti zaposlenik Škole koji odgovara uvjetima Erasmus+ programa u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja.

Nakon što Europska komisija objavi svoj poziv na podnošenje prijedloga za program Erasmus+ Europske komisije, Škola objavljuje poziv na podnošenje prijedloga za prijavu Erasmus+ mobilnosti osoblja u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju i bira one koje će na odgovarajućem natječaju prijaviti te kasnije poslati na mobilnost. Prilikom evaluacije prijava vodi se briga o eventualnom sukobu interesa u skladu s Etičkim kodeksom Škole.

Obveze sudionika mobilnosti osoblja su sljedeće:

 • upoznati pojedinosti projekta u kojem sudjeluje,
 • sudjelovati u planiranju mobilnosti nakon odabira osoblja (put, smještaj, sadržaj prakse, dokumenti…),
 • sudjelovati u mobilnosti,
 • prenijeti stečena znanja na kolege u Školi i šire,
 • primijeniti stečena znanja u nastavi i šire,
 • raditi na širenju rezultata projekta u kojem sudjeluje,
 • pravovremeno obavještavati koordinatora mobilnosti i školskog Erasmus+ koordinatora o svim podacima, i novostima važnima za sudjelovanje u mobilnosti,
 • dobro surađivati s ostalim sudionicima mobilnosti,
 • truditi se, zalagati, savjesno i redovito ispunjavati svoje obaveze prema organizaciji pošiljateljici i organizaciji primateljici,
 • svojim postupcima na najbolji način predstavljati Projekt i Obrtničku školu Koprivnica.
 1. KRITERIJI ZA ODABIR
 1. 1. OSNOVNI PODACI

Ovaj dio zahtijeva određene podatke o prijavitelju i planiranoj mobilnosti koji se ne boduju, već su potrebni zbog planiranja projekta i mobilnosti.

 1. 2. PRIPREMA I SUDJELOVANJE U MOBILNOSTI

Ovaj dio evaluira odabrani zaposlenik Škole na temelju ovdje određenih pravila (obično školski Erasmus koordinator) te rezultate unosi u zapisnik koji potvrđuje ravnatelj.

U ovom dijelu iskazuje se koliko je prijavitelj radio na pripremi mobilnosti te u kojem obliku želi nadalje u njoj sudjelovati. Veća uključenost u planiranje i pripremu nosi veći broj bodova.

 1. 3.POZNAVANJE JEZIKA

Ovaj dio evaluira odabrani zaposlenik Škole na temelju ovdje određenih pravila (obično školski Erasmus koordinator) te rezultate unosi u zapisnik koji potvrđuje ravnatelj.

Ovaj dio pokazuje koliko je prijavitelj jezično potkovan za realizaciju mobilnosti.

Prijavitelj provodi samoprocjenu na temelju CEFR razina (Common European Framework of Reference for Languages) dostupnih ovdje:  http://ss-obrtnicka-koprivnica.skole.hr/upload/ss-obrtnicka-koprivnica/images/static3/1875/attachment/ljestvica_za_samoprocjenu_poznavanja_jezika.pdf. Poznavanje više jezika povećava mogućnost uključenja u mobilnosti i projekte te omogućuje lakši odabir/promjenu željenog partnera na temelju korisnosti onog što partner za tog prijavitelja može ponuditi, a  ne (samo) na temelju mogućnosti sporazumijevanja s njim. Engleski jezik je prioritet zbog činjenice da većina partnera koristi engleski kao jezik mobilnosti.

 1. 4. PRIMJENA I ŠIRENJE ZNANJA I VJEŠTINA

U ovom dijelu nastavnici trebaju na sva postavljena pitanja dati jasne odgovore s konkretnim primjerima npr. specificirati nastavna područja, teme, cjeline u kojima žele napredovati te zanimanja, nastavne predmete, načine na koje će primijeniti nova znanja i slično.

Odgovori prijavitelja pokazuju da planski pristupa usavršavanju i ima konkretnu viziju željenog područja usavršavanja te načina primjena stečenih znanja. Svojim sudjelovanjem u aktivnosti omogućit će napredak učenika, kolega, Škole i ostalog, a ne samo napredak na osobnoj razini.

Ovaj dio procjenjuje Komisija za odabir osoblja.

Bodovi: u potpunosti obrazloženo = 5 bodova; u većoj mjeri obrazloženo = 3 boda; vrlo površno obrazloženo = 1 bod; nije zadovoljavajuće = 0 bodova.

 1. KOMISIJA ZA ODABIR I OBAVIJESTI

Komisija za odabir osoblja sastoji se od ravnatelja te odabranih zaposlenika Škole (obično dva zaposlenika s iskustvom u sudjelovanju ili koordiniranju mobilnosti).

O evaluaciji prijava radi se zapisnik te sastavlja odluka koja sadrži rang listu prijavitelja i područja mobilnosti. Odlukom se definira koje se aktivnosti mobilnosti prijavljuju te koji su nastavnici za njih odabrani. Na temelju rang liste financiraju se mobilnosti ovisno o količini dodijeljenih sredstava nakon objave rezultata natječaja na razini nacionalne agencije.

 


VIRTUALNA ŠETNJA ŠKOLOM

 

UČENIČKI SERVIS

Centar kompetentnosti

POVELJA ZA MOBILNOST

Video promidžba

    

    

KORISNI LINKOVI

CMS za škole logo
Obrtnička škola Koprivnica / Trg slobode 7, HR-48000 Koprivnica / ss-obrtnicka-koprivnica.skole.hr / ured@ss-obrtnicka-koprivnica.skole.hr
preskoči na navigaciju