preskoči na sadržaj

Obrtnička škola Koprivnica

VRIJEDNE RUČICE

                                                                                                     

VRIJEDNE RUČICE

        Dječji vrtić Tratinčica ostvario je bespovratna sredstva u okviru natječaja „Obrazovanje za poduzetništvo i obrt“ iz Europskog socijalnog fonda čija je ukupna vrijednost 286.382,15. Kn. Nositelj projekta je Dječji vrtić Tratinčica, a projektni partneri su Obrtnička škola Koprivnica i PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja. 

      Uz djecu iz Tratinčice u projektu sudjeluju učenici iz Obrtničke škole Koprivnica smjera kuhar, pekar, slastičar, soboslikar, stolar.

     Cilj projekta je promocija poduzetničke kulture i razvijanje pozitivnog odnosa prema poduzetništvu te razvijanje poduzetničkih kompetencija djece predškolske dobi i učenika obrtničkih zanimanja.

     Projekt planira sljedeće projekte aktivnosti: edukaciju odgajatelja, djece, roditelja s tehnikama rada na svili, decoupagu i gipsu;  upoznavanje s obrtničkim zanimanjima obrtničke škole; posjete obrtnicima; suradnju s učenicima obrtničke škole kroz radionice u kojima će upoznati zanimanja; organiziranje izložbenih sajmova dječjih radova te izlet u Hlebine gdje će se upoznati sa starim zanimanjima. 

   Suradnjom s Obrtničkom školom Koprivnica potiče se međugeneracijska suradnja kao i osiguravanje  kontinuiteta  između obrazovnih ustanova.

Uz stručnu učiteljicu Ružicu Čutanec – Spevak djeca sudjeluju u pripremi pekarskih proizvoda.

Skupina Leptirići s odgajateljicama Sonjom Kukić i Jasminkom Hodalić posjetili su praktikum kuhara te uz mentore Vedrana Bega i Ksenije Sedlanić naučili pripremati zdrave, ukusne i oku privlačne sendviče. U pripremi ukusnog obroka pomogli su im učenici Dorian, Anabella, Aleksandra, Martina, Ana, Kevin, Katarina i Jurica.

         

 

 

 


VIRTUALNA ŠETNJA ŠKOLOM

 

UČENIČKI SERVIS

Centar kompetentnosti

POVELJA ZA MOBILNOST

Video promidžba

    

    

KORISNI LINKOVI

CMS za škole logo
Obrtnička škola Koprivnica / Trg slobode 7, HR-48000 Koprivnica / ss-obrtnicka-koprivnica.skole.hr / ured@ss-obrtnicka-koprivnica.skole.hr
preskoči na navigaciju