preskoči na sadržaj

Obrtnička škola Koprivnica

EUjedinjeni u Obrtničkoj 2020!

EUJEDINJENI U OBRTNIČKOJ 2020!

Dvanaesti projekt mobilnosti Obrtničke škole Koprivnica pod nazivom "EUjedinjeni u Obrtničkoj 2020!" omogućio je stručno osposobljavanje za 21 učenika iz područja elektrotehnike, računalstva, strojarstva ili ugostiteljstva te usavršavanje troje nastavnika iz područja računalstva, strojarstva ili elektrotehnike.

Zbog nemogućnosti provedbe mobilnosti u šk. god. 2020./2021. projekt je produžen na 2021./2022.

Mobilnost UČENIKA u VELENJU uključivala je mobilnost 10 učenika iz dvaju trećih razreda smjerova TEHNIČAR ZA RAČUNALSTVO I TEHNIČAR ZA ELEKTRIČNE STROJEVE S PRIMIJENJENIM RAČUNALSTVOM, koji su obavljali praksu u Šolskom centru Velenje te jednog nastavnika u pratnji. Partnerstvo s ovom ustanovom već je dugogodišnje i obuhvatilo je usavršavanje u području 3D modeliranja, pametnih instalacija unutar pametnih kuća, upotrebe KNX elemenata i komunikacijskih standarda, programiranja mobilnih aplikacija i izrade mrežnog dizajna, što nije dostupno učenicima u matičnoj ustanovi.

Mobilnost UČENIKA ugostiteljskih smjerova u novoj partnerskoj ustanovi Počitek užitek (Terme Vivat) u MORAVSKIM TOPLICAMA uključivala je 8 učenika drugog razreda smjera KUHAR, KONOBAR, ELEKTROINSTALATER I VODOINSTALATER te dvoje nastavnika u pratnji. Učenici su obavljanjem stručne prakse u partnerskoj ustanovi radili na tržištu rada i usavršili znanja i vještine u području gastronomije, strojarstva i elektrotehnike te usvojili nove trendove u struci.

Mobilnost UČENIKA u POSTOJNI uključivala je mobilnost 3 učenika drugog razreda zanimanja AUTOMEHANIČAR i STROJOBAVAR uz pomoć partnerske ustanove Šolski center Postojna i jednog nastavnika u pratnji. Učenici su u poduzećima u kojima je praksu organizirali partnerska ustanova upoznali nove sustave za autodijagnostiku i vrste pogonskih agregata te nove strojeve u strojarstvu. Naučili su kako te sustave pravilno instalirati, pustiti u pogon te riješiti moguće pogreške.

Mobilnost u POSTOJNI uključivala je jednog NASTAVNIKA iz područja RAČUNALSTVA tijekom dvaju tjedana. Nastavnik je pratio izvođenje nastave u partnerskoj ustanovi Šolski center Postojna iz područja 3D modeliranja upotrebom CREO alata za crtanje 3D modela i iz područja programiranja u programskom jeziku Python. Usavršene programe nastavnik će primjenjivati u dvogodišnjem nastavnom planu predmeta Algoritmi i programiranje i Ugrađeni računalni sustavi i u sklopu Centra kompetentnosti elektrotehnike i računalstva u predmetu 3D modeliranje.

Mobilnost u SEVILLI uključivala je jednog NASTAVNIKA iz područja STROJARSTVA i jednog NASTAVNIKA iz područja ELEKTROTEHNIKE tijekom dvaju tjedana u ustanovi VET center Salesianos Trinidad, što je organizirala partnerska ustanova EUROMIND. Nastavnik strojarstva upoznao se s praktičnim usavršavanjem u radionicama i u učionici, upoznao je nove načine korištenja nastavnih sredstava za bolju provedbu nastavnih sadržaja i učio je o obnovljivim izvorima energije u strojarstvu. Nastavnik elektrotehnike je usporedio rad kolega iz područja elektronike, upoznao vrstu opreme za izvođenje vježbi i provođenje praktične nastave iz drugog kuta, posebice u područjima: popravak elektroničkih uređaja i pronalazak kvarova te mikroupravljači za IoT.


PROMOTIVNI VIDEO

VIRTUALNA ŠETNJA ŠKOLOM

 

UČENIČKI SERVIS

Centar kompetentnosti

Facebook OBSKC

Facebook ERASMUS+ OBSKC

POVELJA ZA MOBILNOST

Video promidžba

    

    

KORISNI LINKOVI

CMS za škole logo
Obrtnička škola Koprivnica / Trg slobode 7, HR-48000 Koprivnica / ss-obrtnicka-koprivnica.skole.hr / ured@ss-obrtnicka-koprivnica.skole.hr
preskoči na navigaciju