preskoči na sadržaj

Obrtnička škola Koprivnica

 > Naslovnica
Vijesti

Učenici 3.a i 3.b Obrtničke škole Koprivnica obilježili Svjetski dan čitanja naglas

Autor: Dubravka Jakupec, 9. 2. 2024.

U Obrtničkoj školi Koprivnica 7. veljače 2024. obilježen je Svjetski dan čitanja naglas. Učenici 3.b razreda susreli su se na daljinu, putem Zooma, s učenicima 2.b razreda Gimnazije Josipa Slavenskog iz Čakovca. 

U interaktivnomu druženju izmijenjena su čitateljska iskustva. Učenici su predstavili tekstove koji su na njih ostavili upečatljiv dojam te pročitali odabrane ulomke. Uživalo se u slušanju raznovrsnih književnih tekstova, od ulomka iz romana Grof Monte CristoDamin gambitProljeća Ivana Galeba do Kradljivica knjigaTunel bez izlazaTajna povijest.

Učenici 3.a Svjetski su dan čitanja naglas obilježili predstavljanjem izborne lektire –  djela koja su samostalno odabrali i pročitali tijekom prvoga polugodišta. Posebno oduševljenje izazvalo je predstavljanje zbirke pjesama Noćni svirač Dubravka Detonija koje je učenik dopunio glazbenim izričajem.

Učenike su na aktivnosti obilježavanja Svjetskoga dana čitanja naglas potaknule profesorice Hrvatskoga jezika Vedrana Močnik iz Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec i Danijela Vrtiprah iz Obrtničke škole Koprivnica.

       
PROMOTIVNI VIDEO

VIRTUALNA ŠETNJA ŠKOLOM

 

UČENIČKI SERVIS

Centar kompetentnosti

Facebook OBSKC

Facebook ERASMUS+ OBSKC

POVELJA ZA MOBILNOST

Video promidžba

    

    

KORISNI LINKOVI

CMS za škole logo
Obrtnička škola Koprivnica / Trg slobode 7, HR-48000 Koprivnica / ss-obrtnicka-koprivnica.skole.hr / ured@ss-obrtnicka-koprivnica.skole.hr
preskoči na navigaciju