Učenici Obrtničke škole Koprivnica ponovno uspješni u programu Raise the Bar Youth

Učenici 3.h razreda zanimanja kuhar i konobar Obrtničke škole Koprivnica, pod vodstvom mentorica Andrijane Manojlović i Blaženke Pianec, četvrtu godinu zaredom sudjelovali su u programu Raise the Bar Youth, koji organiziraju Coca-Cola HBC Adria i LEAP Academy.

Riječ je o besplatnom edukacijskom programu koji mladima u ugostiteljstvu i turizmu pruža priliku za razvoj znanja i vještina potrebnih na tržištu rada. Cilj programa je osnaživanje baze kvalitetno obrazovane radne snage te bolje usklađivanje školskih kompetencija s potrebama poslodavaca.

Program i sadržaj

Tijekom rujna i listopada 2025. učenici su uspješno završili pet edukativnih modula:

  1. Samozapošljavanje (23.9.)
  2. Komunikacija (30.9.)
  3. Rad u timu (21.10.)
  4. Financijska pismenost (28.10.)
  5. Poslovno planiranje (30.10.)

Svaki modul obuhvaća video lekcije, praktične primjere i kvizove za provjeru znanja, a po završetku polaznici mogu preuzeti potvrdu o sudjelovanju.

Predavači i stručnjaci iz prakse

Predavanja su vodili istaknuti stručnjaci: Jelena Holenko Pirc, Davor Stanković, Zrinka Suk, Dajana Barbić i Gordana Ćorić.
Uz njih, svoje su iskustvo s učenicima podijelili i profesionalci iz prakse:

  • Igor Gudac – chef i vlasnik restorana/obrta
  • Karlo Ferenčak – glavni barmen
  • Marko Gajski – chef u Michelin restoranu
  • Vedran Gulin – osnivač događaja i restorana
  • Karlo Purić – direktor i vlasnik tvrtke u industriji kave

Natjecateljski duh i vrijedne nagrade

Program uključuje i natjecateljski segment – škole s najboljim rezultatima u kvizovima i najvećim brojem sudionika mogu osvojiti novčane nagrade (5.000 €, 3.000 € i 2.000 €) te ekskluzivna masterclass predavanja za učenike.

Vrijednost za učenike i školu

Sudjelovanje učenika Obrtničke škole Koprivnica u programu Raise the Bar Youth ima višestruku vrijednost:
– stječu dodatna znanja i potvrde,
– povezuju se s praksom i tržištem rada,
– razvijaju komunikacijske, financijske i poduzetničke vještine,
– jačaju kompetencije potrebne u struci kuhara i konobara.

Čestitamo učenicima i mentoricama na uspješnom sudjelovanju i doprinosu razvoju mladih profesionalaca u ugostiteljstvu!

Pročitajte još

Skip to content