Održana kulinarska radionica u Obrtničkoj školi Koprivnica

Danas je u prostorima Obrtničke škole Koprivnica održana kulinarska radionica koju je vodio gospodin Zlatko Sedlanić, gastro specijalist iz Podravke. Radionica je bila namijenjena učenicima zanimanja kuhar i slastičar, a odvijala se u radnoj i inspirativnoj atmosferi uz stručno vodstvo i podršku nastavnika struke.

Cilj radionice bio je upoznati učenike s aktualnim kulinarskim trendovima, suvremenim tehnikama pripreme jela te mogućnostima kreativnog korištenja namirnica. Učenici su imali priliku aktivno sudjelovati u pripremi raznovrsnog jelovnika, koji je uključivao slana i slatka jela, s naglaskom na kombinaciju tradicionalnih i modernih okusa.

Jelovnik radionice:

  • Namaz od slanutka s ajvarom
  • Salata od tjestenine s tunom i slanutkom
  • Bogata O’plant salata s ječmenom kašom
  • Krem juha od gljiva s heljdom
  • Savitak od piletine s keljom i ajvarom (prilog: ječmena kaša s povrćem)
  • Šareni ražnjići od mljevenog mesa – đuveč riža
  • Okruglice od oslića i tune s prilogom od prosene kaše s keljom
  • Juneće roladice u lovačkom umaku
  • Medaljoni od svinjskog filea u umaku od šampinjona

Deserti:

  • Kokos kocke
  • Kolač s višnjama
  • Slatko od prosa s orašastim plodovima i suhim voćem
  • Krema od vanilije s kokosom

Na završetku radionice upriličena je prezentacija pripremljenih jela, a svi nazočni imali su priliku kušati pripremljene specijalitete i razmijeniti dojmove.

Zahvaljujemo gospodinu Sedlaniću na prenošenju znanja i iskustva te učenicima i nastavnicama na trudu i angažmanu. Radionica je bila izuzetna prilika za učenje kroz praksu i dodatnu motivaciju za buduće profesionalce u ugostiteljstvu i gastronomiji.







Pročitajte još

Skip to content