Danas je u prostorima Obrtničke škole Koprivnica održana kulinarska radionica koju je vodio gospodin Zlatko Sedlanić, gastro specijalist iz Podravke. Radionica je bila namijenjena učenicima zanimanja kuhar i slastičar, a odvijala se u radnoj i inspirativnoj atmosferi uz stručno vodstvo i podršku nastavnika struke.
Cilj radionice bio je upoznati učenike s aktualnim kulinarskim trendovima, suvremenim tehnikama pripreme jela te mogućnostima kreativnog korištenja namirnica. Učenici su imali priliku aktivno sudjelovati u pripremi raznovrsnog jelovnika, koji je uključivao slana i slatka jela, s naglaskom na kombinaciju tradicionalnih i modernih okusa.
Jelovnik radionice:
- Namaz od slanutka s ajvarom
- Salata od tjestenine s tunom i slanutkom
- Bogata O’plant salata s ječmenom kašom
- Krem juha od gljiva s heljdom
- Savitak od piletine s keljom i ajvarom (prilog: ječmena kaša s povrćem)
- Šareni ražnjići od mljevenog mesa – đuveč riža
- Okruglice od oslića i tune s prilogom od prosene kaše s keljom
- Juneće roladice u lovačkom umaku
- Medaljoni od svinjskog filea u umaku od šampinjona
Deserti:
- Kokos kocke
- Kolač s višnjama
- Slatko od prosa s orašastim plodovima i suhim voćem
- Krema od vanilije s kokosom
Na završetku radionice upriličena je prezentacija pripremljenih jela, a svi nazočni imali su priliku kušati pripremljene specijalitete i razmijeniti dojmove.
Zahvaljujemo gospodinu Sedlaniću na prenošenju znanja i iskustva te učenicima i nastavnicama na trudu i angažmanu. Radionica je bila izuzetna prilika za učenje kroz praksu i dodatnu motivaciju za buduće profesionalce u ugostiteljstvu i gastronomiji.


















































