U Obrtničkoj školi danas je svečano obilježen Svjetski dan jabuka, uz poseban program organiziran u konobarskom praktikumu. Učenici i posjetitelji imali su priliku upoznati se s različitim vrstama jabuka i proizvodima od jabuka, koje je predstavio Obrt Jara. Djelatnica obrta, gđa Sandra Levak Miklošić, održala je zanimljivo predavanje za učenike ugostiteljskih zanimanja o uzgoju i proizvodnji jabuka te širokoj primjeni ovog voća u kulinarstvu.
Sudionici su tijekom događaja mogli uživati u raznim slasticama pripremljenima od jabuka. Ove ukusne delicije pripremile su profesorice ugostiteljskih zanimanja Andrijana Manojlović, Ksenija Sedlanić, Grozdana Bohorč i Blaženka Pianec, koje su, zajedno s učenicima, demonstrirale kako se jabuke mogu koristiti u pripremi raznovrsnih jela.
Ova manifestacija je pružila učenicima priliku da prošire svoja znanja o jabukama, od njihove proizvodnje do finalne pripreme, te ih inspirirala za daljnji rad u kulinarskoj struci. Svjetski dan jabuka time je uspješno obilježen, uz podršku škole, profesora i lokalnih obrtnika.