Učenici Obrtničke škole Koprivnica, zajedno s gostima iz Švedske i Francuske, sudjelovali su u jedinstvenom događaju – internacionalnom kuhanju koje je održano u prostorima naše škole. U sklopu međunarodne suradnje, svoje kulinarske vještine pokazali su učenici iz NTI Gymnasiet Karlstad (Švedska) koji se školuju u području informatike, zatim učenici iz MFR Saint Michel Mont Mercure iz Sevremonta (Francuska), slastičari te naši učenici zanimanja kuhar.
Učenici iz Švedske i Francuske borave u našoj školi putem Erasmus+ projekta, u sklopu kojeg provode trotjedno stručno usavršavanje u svojim područjima struke.
Svaka skupina pripremila je tradicionalna jela svoje zemlje: gosti iz Švedske predstavili su se s omiljenim nacionalnim jelom – poznatim mesnim kuglicama “Köttbullar”, gosti iz Francuske pripremili su slasnu Quiche Lorraine, tradicionalnu slanu pitu iz regije Lorraine, a naši su učenici kuhali domaću pileću juhu s povrćem, mlince s pečenim picekom, tartar i pohane gljive.
Nakon kuhanja, svi su učenici zajedno sjeli za stol, razmijenili dojmove i uživali u plodovima svog rada. Desert je bio prava poslastica – krema od kakaa koju su pripremili učenici iz Francuske i tiramisu u izvedbi naših učenika. Atmosfera je bila topla, prijateljska, a hrana izvrsna – prava kulinarska razmjena kultura koja će svima ostati u lijepom sjećanju.
Zahvaljujemo svim sudionicima na trudu i veselimo se novim zajedničkim druženjima i suradnjama kroz Erasmus+ projekte!











