Obrtnička škola Koprivnica

Učenice Obrtničke škole Koprivnica uspješne na 16. Internacionalnom kongresu gastronomije i tjesteničarstva CONPASTI

Učenice Obrtničke škole Koprivnica sudjelovale su na 16. Internacionalnom kongresu gastronomije i tjesteničarstva CONPASTI, koji je održan u Gospodarskoj školi Varaždin. Kongres je okupio brojne mlade talente iz cijele regije, a u sklopu događaja održano je i natjecanje srednjih škola na kojem je sudjelovalo čak 15 ekipa.

Našu školu predstavljale su učenice Maja Škvorc (3h) s mentoricom Andrijanom Manojlović te Maja Paula Koščak (3h) s mentoricom Grozdanom Bohorč. Tema natjecanja bila je priprema jela na zadanu temu – bolonjez i tjestenina špageti. Svaka je ekipa trebala pripremiti dva tanjura: jedan za ocjenjivački sud i jedan za izložbeni stol. Unatoč naizgled jednostavnom zadatku, natjecatelji su imali samo 60 minuta da pokažu svoje kulinarsko znanje, vještinu i kreativnost.

Nakon natjecanja, u hotelu Turist u Varaždinu održana su zanimljiva predavanja i degustacije jela. Gosti iz različitih zemalja predstavili su svoje kulinarske specijalitete – od slovenskog paprikaša s heljdinim rezancima, japanskih udon rezanaca i gyoza okruglica, do tradicionalnih hrvatskih jela poput paprikaša od patke s domaćim njokima, lepoglavskog pušleka i raznih slatkih zalogaja.

Posebne čestitke upućujemo našoj učenici Maji Pauli Koščak, koja je u jakoj konkurenciji mladih kuhara osvojila 3. mjesto!
Bravo za naše učenice i njihove mentorice na izvrsnom predstavljanju škole i uspjehu na međunarodnoj razini!


Pročitajte još

Skip to content