Tehničar za elektroniku

“Želiš li postati dio tehnologije gdje tehnološki razvoj je inovativan, ide brzo i konstantno se mijenja? Upiši zanimanje tehničar za elektroniku u Obrtničkoj školi Koprivnica

Tehničar za elektroniku je stručnjak koji se bavi pripremom razvojne, tehnološke i operativne dokumentacije proizvodnje, ispitivanjem elektroničkih komponenti i sklopova, montiranjem i ispitivanjem elektroničkih uređaja i opreme, te njihovim posluživanjem i održavanjem. Osim toga, tehničar obavlja i tehničko-administrativne poslove te izradbu elektroničkih sklopova i/ili uređaja te prodaju i promidžbu elektrotehničkih i elektroničkih proizvoda. Znanja potrebna za ovo zanimanje iz područja su elektrotehnike i računarstva. Kao budući tehničar za elektroniku imat ćeš priliku raditi na poslovima projektiranja, montaže i održavanja elektroničke opreme, a četverogodišnji program za ovo zanimanje namijenjen je i učenicima koji se žele kvalitetno pripremiti za nastavak školovanja na tehničkim fakultetima.”

Tehničar za računalstvo

“Voliš li računala? Želiš li se baviti programiranjem? Upiši zanimanje tehničar za računalstvo u Obrtničkoj školi Koprivnica!

Računalni tehničar bavi se računalima: sastavlja, servisira i održava sklopovsku opremu ili strojnu opremu računala te postavlja gotove programe u računalo. Sve složeniji automatizirani uređaji zahtijevaju odgovarajuće znanje i vještine, posebno u programiranju i održavanju informacijskih sustava te upravljanju procesima kojima je ovo zanimanje namijenjeno. Znanja potrebna za ovo zanimanje iz područja su elektrotehnike, elektronike, informatike i računalstva.

Kao budući tehničar za računalstvo imat ćeš široke mogućnosti zapošljavanja, a četverogodišnji program za ovo zanimanje namijenjen je i učenicima koji se žele kvalitetno pripremiti za nastavak školovanja na tehničkim fakultetima.” 

Skip to content