Učenici iz Švedske na stručnoj praksi u Koprivnici

Obrtnička škola Koprivnica domaćin je učenicima iz NTI Karlstad, Švedska, u sklopu projekta Erasmus+. Ova razmjena učenika nije samo prilika za kulturnu razmjenu i prijateljstva, već i prilika za profesionalno usavršavanje kroz stručnu praksu.

Učenici iz Švedske imaju privilegiju provesti tri tjedna u tvrtki STS d.o.o., koja se bavi područjem informatike. Ova prilika omogućuje im da steknu neprocjenjivo iskustvo i znanje iz stvarnog radnog okruženja, unaprijede svoje vještine i razviju svoje karijerne puteve.

Ravnatelj Obrtničke škole Koprivnica g. Zlatko Martić srdačno je pozdravio goste iz Švedske, ističući važnost međunarodne suradnje u obrazovanju te izražavajući nadu da će ova razmjena donijeti plodove u obliku dugoročnih prijateljstava i suradnje. Koordinatori ove mobilnosti su nastavnica informatike Dubravka Jakupec i pedagog Tomislav Terstenjak.

Tijekom njihovog posjeta školi, učenici su imali priliku upoznati se s učenicima domaćina, istražiti prostorije škole te se upoznati s obrazovnim sustavom i kulturnom baštinom Koprivnice. Ova suradnja između Obrtničke škole Koprivnica i NTI Karlstad je već petogodišnja suradnja koja predstavlja temelj za nove projekte i razmjene koji će obogaćivati obrazovanje mladih i promicati međunarodnu suradnju u budućnosti.

Pročitajte još

Skip to content