Učenici Obrtničke škole Koprivnica smjera kuhari nedavno su imali priliku sudjelovati u jedinstvenom kulinarskom iskustvu koje je spojilo tradiciju, raznolikost i stručno usavršavanje. U partnerstvu s NTI Karlstadom iz Švedske i učenicima iz Francuske, koji su posjetili našu školu putem programa Erasmus+, učenici su odradili nezaboravnu radionicu kuhanja.
Naši gosti iz Švedske i Francuske imali su priliku našim učenicima kuharskog usmjerenja prezentirati specijalitete svoga kraja. Naša međunarodna kulinarska ekipa istražila je i pripremila tradicionalna jela iz svakog od njihovih područja. Od švedskih delicija, preko bogatstva francuske kuhinje do ukusnih hrvatskih specijaliteta – svaki zalogaj bio je pravo putovanje kroz kulture i okuse.
Atmosfera je bila živahna, prepuna smijeha i uzbudljivih trenutaka dok su učenici surađivali, razmjenjivali iskustva i upijali jedni od drugih.
Ovo iskustvo nije samo u hrani – to je ojačalo naše veze s našim europskim susjedima, obogatilo zajedničko kulinarsko znanje i otvorilo nova vrata za buduće suradnje. S ponosom možemo reći da je ovo bio jedan od onih trenutaka kojih ćemo se rado prisjetiti i mi i naši gosti.
Hvala svima koji su sudjelovali i podržali ovaj nezaboravan događaj. Naša škola voli biti domaćin i nada se nastaviti poticati ovakve inicijative.