Održana edukacvija u sklopu projekta Didaktika uz kavu

U četvrtak 23. travnja je ponovno održan interni edukativni skup za nastavnike u seriji naših edukacija u sklopu projekta Didaktika uz kavu. Na ovim manje formalnim okupljanjima nastavnici mogu sudjelovati u edukacijama i radionicama vezanim uz najnovija saznanja u didaktici i metodama poučavanja, dijeliti primjere dobre prakse, sudjelovati u panel diskusijama i informirati se o recentnim i relevantnim istraživanjima iz područja obrazovanja i didaktike.

Uz otkrivanje praktičnih prednosti i potencijalnih rezultata inovativnih strategija podučavanja osmišljenih za učinkovitije uključivanje učenika i poboljšanje ishoda učenja, nastavnici imaju priliku za povezivanje s kolegama i stručnjacima, razmjenu iskustava i prikupljanje svježih ideja koje se mogu implementirati u njihovim učionicama.

Na ovom skupu sudionicu su se informirali o sljedećim temama:

1. Primjer dobre prakse: Upotreba cvijeća u prehrani i izradi koktela (radionica)-Andrijana Manojlović, spec. kuh. i Blaženka Pianec spec. ug. pos.

2. Inovativne nastavne metode (radionica) – Tomislav Terstenjak, prof. pedagogije

3. Recentna istraživanja – 5  recentnih istraživanja iz područja didaktike – plenarno

Na radionici u prvom dijelu sudionici su bili upoznati s upotrebom, vrstama, karakteristikama i primjenama jestivog cvijeća u gastronomiji i barmenstvu dok su u drugom dijelu su sami morali koristiti svoju maštu,  primijeniti naučeno i izraditi svoje vlastite kreacije.

U drugom i trećem dijelu težište je bilo stavljeno na praksu, refleksiju na vlastiti rad, informiranje o inovativnim nastavnim metodama i recentnim istraživanjima iz područja didaktike i obrazovanja.

Koliko je bila pozitivna i edukativna atmosfera pogledajte na fotografijama.

Pročitajte još

Skip to content