8. Tjedan cjeloživotnog učenja u Obrtničkoj školi Koprivnica – 5. i 6. prosinca 2024.

Obrtnička škola Koprivnica i dalje je bila središte inspirativnih i edukativnih predavanja tijekom 8. Tjedna cjeloživotnog učenja. Sudionici su imali priliku steći nova znanja i praktične vještine iz različitih područja:

“Trendovi u hrvatskoj gastronomiji – tradicionalna jela na moderan način”
Nastavnici Ksenija Sedlanić i Zlatko Sedladić predstavili su kako spojiti tradiciju i suvremene kulinarske tehnike, pokazujući da naša baština može biti jednako moderna i ukusna.

“Poduzetništvo u svim segmentima”
Nastavnica Ivančica Pavešić Šurić govorila je o važnosti poduzetništva i njegovoj primjeni u različitim područjima života, pružajući inspiraciju za razvoj inovativnih ideja.

“Božić kroz stoljeća”
Nastavnica Dijana Franjo Čordaš pružila je uvid u tradicije božićnog slavlja engleskog govornog područja i njihov utjecaj na hrvatsku kulturu i jezik, obogaćujući razumijevanje globalne povezanosti blagdana.

“Božićni keksi – tajne i trikovi”
Nastavnice Tanja Brunec i Ružica Čutanec otkrile su male tajne za izradu savršenih božićnih keksa, uz pregršt praktičnih savjeta za sve ljubitelje pečenja.

“Može li vas matematika nasmijati”
Nastavnik Mario Kiš kroz zabavnu stranu matematike pokazao je kako humor može biti ključan alat u učenju i kako matematički vicevi mogu pomoći u razbijanju straha od ovog predmeta, potičući kreativno razmišljanje.

“Obnova stare drvene komode”
Nastavnik Danijel Lovrenčić demonstrirao je postupke restauracije starog namještaja, naglašavajući kako takvi komadi mogu postati unikatni i emocionalno vrijedni uz malo truda i strpljenja.

Te 06. prosinca 2024:

Radionica „Christmas & Weihnachten“
Nastavnice Dijana Franjo Čordaš i Kristina Kolarić Varga održale su radionicu „Christmas & Weihnachten“. Sudionici su imali priliku upoznati se s tradicijama i običajima božićnog slavlja u engleskom i njemačkom govornom području, uključujući razlike i sličnosti, povijesni razvoj tih običaja i suvremeni utjecaj komercijalizacije.

Radionica klasičnih i latinoameričkih plesova
Vinko Sabolić održao je plesnu radionicu koja je privukla mnoge zaljubljenike u ples. Sudionici su imali priliku naučiti osnovne korake i uživati u ljepoti pokreta.

“Rariteti u gastronomiji”
Nastavnici Grozdana Bohorč, Ksenija Sedlanić i stručni pedagog Tomislav Terstenjak predstavili su jedinstvena jela i tehnike u gastronomiji, donoseći inspiraciju za ljubitelje kulinarstva i istraživanja novih okusa.

Zahvaljujemo svim predavačima na uloženom trudu i kreativnosti te sudionicima na iskazanom interesu! Ovakva predavanja podsjećaju nas na važnost cjeloživotnog učenja i zajedničkog rasta.

Obrtnička škola Koprivnica – mjesto gdje tradicija i inovacija idu ruku pod ruku!

Pročitajte još

Skip to content