Obrtnička škola Koprivnica i dalje je bila središte inspirativnih i edukativnih predavanja tijekom 8. Tjedna cjeloživotnog učenja. Sudionici su imali priliku steći nova znanja i praktične vještine iz različitih područja:
– “Trendovi u hrvatskoj gastronomiji – tradicionalna jela na moderan način”
Nastavnici Ksenija Sedlanić i Zlatko Sedladić predstavili su kako spojiti tradiciju i suvremene kulinarske tehnike, pokazujući da naša baština može biti jednako moderna i ukusna.
– “Poduzetništvo u svim segmentima”
Nastavnica Ivančica Pavešić Šurić govorila je o važnosti poduzetništva i njegovoj primjeni u različitim područjima života, pružajući inspiraciju za razvoj inovativnih ideja.
– “Božić kroz stoljeća”
Nastavnica Dijana Franjo Čordaš pružila je uvid u tradicije božićnog slavlja engleskog govornog područja i njihov utjecaj na hrvatsku kulturu i jezik, obogaćujući razumijevanje globalne povezanosti blagdana.
– “Božićni keksi – tajne i trikovi”
Nastavnice Tanja Brunec i Ružica Čutanec otkrile su male tajne za izradu savršenih božićnih keksa, uz pregršt praktičnih savjeta za sve ljubitelje pečenja.
– “Može li vas matematika nasmijati”
Nastavnik Mario Kiš kroz zabavnu stranu matematike pokazao je kako humor može biti ključan alat u učenju i kako matematički vicevi mogu pomoći u razbijanju straha od ovog predmeta, potičući kreativno razmišljanje.
– “Obnova stare drvene komode”
Nastavnik Danijel Lovrenčić demonstrirao je postupke restauracije starog namještaja, naglašavajući kako takvi komadi mogu postati unikatni i emocionalno vrijedni uz malo truda i strpljenja.
Te 06. prosinca 2024:
– Radionica „Christmas & Weihnachten“
Nastavnice Dijana Franjo Čordaš i Kristina Kolarić Varga održale su radionicu „Christmas & Weihnachten“. Sudionici su imali priliku upoznati se s tradicijama i običajima božićnog slavlja u engleskom i njemačkom govornom području, uključujući razlike i sličnosti, povijesni razvoj tih običaja i suvremeni utjecaj komercijalizacije.
– Radionica klasičnih i latinoameričkih plesova
Vinko Sabolić održao je plesnu radionicu koja je privukla mnoge zaljubljenike u ples. Sudionici su imali priliku naučiti osnovne korake i uživati u ljepoti pokreta.
– “Rariteti u gastronomiji”
Nastavnici Grozdana Bohorč, Ksenija Sedlanić i stručni pedagog Tomislav Terstenjak predstavili su jedinstvena jela i tehnike u gastronomiji, donoseći inspiraciju za ljubitelje kulinarstva i istraživanja novih okusa.
Zahvaljujemo svim predavačima na uloženom trudu i kreativnosti te sudionicima na iskazanom interesu! Ovakva predavanja podsjećaju nas na važnost cjeloživotnog učenja i zajedničkog rasta.
Obrtnička škola Koprivnica – mjesto gdje tradicija i inovacija idu ruku pod ruku!