Pomoćni cvjećar

Pomoćni cvjećar obavlja pomoćne poslove vezane uz proizvodnju, pravilnu njegu i zaštitu cvijeća. Aranžira i pomaže u aranžiranju i uređenju prostora, okućnica, cvjetnjaka i travnjaka.

Školovanje za pomoćnog cvjećara preporuča se onima koji vole prirodu i cvijeće, a zaposlenje je moguće u cvjećarnici i vrtlarskoj proizvodnji.

Pomoćni pekar

Pomoćni pekar obavlja pomoćne poslove u pekarnicama. Pomaže u pripremi različitih vrsta tijesta i od njega oblikuje kruh, peciva i ostale pekarske proizvode te priprema potrebnu smjesu pomoću pekarskih pomagala. Također, nakon ručnog ili strojnog miješanja i oblikovanja tijesta pekar nadzire proces dizanja i pečenja.

Pomoćni kuhar i slastičar

Pomoćni kuhar i slastičar dio je tima osoblja ugostiteljske kuhinje. Najčešće priprema namirnice, pomaže u primanju, skladištenju i mehaničkoj obradi namirnica pomoću alata i strojeva prema uputama kuhara, ali i u zgotavljanju namirnica te poslovima čišćenja i pranja.

Pomoćni soboslikar-ličilac

Pomoćni soboslikar-ličilac obavlja radove na pripremi podloga, temeljne i jednostavne premaze na podlogama te završno i jednostavnije bojanje podloga.

Školovanje za pomoćnog soboslikar-ličilac preporuča se onima koji vole prirodu i cvijeće, a zaposlenje je moguće u cvjećarnici i vrtlarskoj proizvodnji.

Skip to content