preskoči na sadržaj

Obrtnička škola Koprivnica

 > Naslovnica
Vijesti

Radionica u sklopu Erasmus+ projekta "Nastava orijentirana na potrebe učenika" i projekta "Didaktika uz kavu"

Autor: Melita Golubić, 9. 5. 2022.

 

Nakon sudjelovanja na seminaru u sklopu Erasmus+ projekta Nastava orijentirana na potrebe učenika - učenik kao aktivni faktor oblikovanja nastavnog sata, koji se održao sredinom travnja ove godine u Grazu, mr. sc. Blaženka Abramović, prof. savjetnik i nastavnica Njemačkoga jezika u Obrtničkoj školi Koprivnica, svojim je kolegama nastavnicima održala radionicu u prostorima Škole. Više o tome u nastavku članka...

 

     Riječ je bila o seminaru koji se vodi u kategoriji kratkih projekata za mobilnost nastavnika u školama, a namijenjen je nastavnicima svih tipova škola, kao i onima koji rade u obrazovanju odraslih te ravnateljima. Cilj projekta je upoznati nastavnike s metodama oblikovanja nastave, vježbama i igrama koji bi u središte zbivanja stavili učenike i prije svega ih motivirali za aktivno sudjelovanje na satu.

     Tako je 28. travnja ove godine prof. Abramović u prostorima Škole održala diseminaciju sadržaja koje je upoznala u sklopu navedenoga projekta u obliku radionice. Na radionici su sudjelovali ravnatelj, pedagoška služba i nekolicina nastavnika Škole koji su na sat vremena uskočili u ulogu učenika te igrom obrađivali nove sadržaje. Prije svega, sudionici su na zabavan način upoznavali jedni druge, što je osnova dobrog razrednog vodstva i međusobnog uvažavanja unutar razreda kao grupe. Uskoro će se u Školi održati i ovakva radionica za učenike.

     Ova radionica bila je ujedno i početak novog projekta pod nazivom Didaktika uz kavu kojem je cilj popularizacija pedagogije i didaktike, a koji jednom mjesečno organizira školski pedagog Tomislav Terstenjak.

                             
VIRTUALNA ŠETNJA ŠKOLOM

 

UČENIČKI SERVIS

Centar kompetentnosti

POVELJA ZA MOBILNOST

Video promidžba

    

    

KORISNI LINKOVI

CMS za škole logo
Obrtnička škola Koprivnica / Trg slobode 7, HR-48000 Koprivnica / ss-obrtnicka-koprivnica.skole.hr / ured@ss-obrtnicka-koprivnica.skole.hr
preskoči na navigaciju