preskoči na sadržaj

Obrtnička škola Koprivnica

 > Naslovnica
Vijesti

(ŠKOLSKA) GODINA ČITANJA U OBRTNIČKOJ ŠKOLI KOPRIVNICA I NOVI KUTAK ZA ČITANJE

Autor: Ljiljana Mraz, 12. 12. 2021.

U Obrtničkoj školi Koprivnica, kao i u cijeloj Hrvatskoj, obilježavamo 2021. g. kao godinu čitanja.

U studenom 2021. g. započinjemo s akcijom u kojoj nastavnici preporučuju knjige putem prezentacije koja se "vrti" na televizorima na vidljivom mjestu u hodniku naše škole. Akcija je osmišljena tako da nastavnici na mjesečnoj bazi kroz školsku godinu predstavljaju građu iz školske knjižnice, a održavat će se kroz cijelu školsku godinu 2021./2022.

 

Cilj je istaknuti zanimljivu građu iz školske knjižnice, potaknuti kolege i učenike na čitanje te predstaviti sebe i načine na koje nas čitanje opušta, zabavlja ili podučava. Predstavljena građa obuhvaća razne vrste građe – časopise, beletristiku i stručnu literaturu, građu za učenike i/ili nastavnike te svakome omogućuje da nađe nešto što ga zanima.

Planira se da će ova akcija obuhvatiti oko 30 nastavnika Obrtničke škole Koprivnica, a pratiti je mogu svi učenici i nastavnici Škole. Nastavak je akcije koja se održavala tijekom travnja i svibnja 2021. g. kada su učenici na isti način davali preporuke knjiga koje vole čitati. U vrijeme pandemije idealan je način da nas međusobno poveže, uz to što nas potiče na čitanje.

U sklopu godine čitanja odlučili smo unaprijediti i prostor za čitanje. Naime, već godinama činjenicu da dijelimo prostor knjižnice sa Srednjom školom Koprivnica pretvaramo u prednost pa je tako ove godine zajedničkim ulaganjima obje škole uređen kutak za čitanje u školskoj knjižnici. Opremljen je dvjema udobnim foteljama, tepihom, lampom te stolićima. Nadamo se da će naši učenici i nastavnici, ali s vremenom i vanjski korisnici, doći čitati u našem novom kutku.

 
VIRTUALNA ŠETNJA ŠKOLOM

 

UČENIČKI SERVIS

Centar kompetentnosti

POVELJA ZA MOBILNOST

Video promidžba

    

    

KORISNI LINKOVI

CMS za škole logo
Obrtnička škola Koprivnica / Trg slobode 7, HR-48000 Koprivnica / ss-obrtnicka-koprivnica.skole.hr / ured@ss-obrtnicka-koprivnica.skole.hr
preskoči na navigaciju