preskoči na sadržaj

Obrtnička škola Koprivnica

 > Naslovnica
Vijesti

U listopadu smo obilježili Svjetski dan učitelja, Svjetski dan mentalnoga zdravlja i Svjetski dan jabuka

Autor: Melita Golubić, 20. 10. 2021.

 

Kako bi ojačali pozitivnu školsku klimu i tako se približili učenicima, nastavnici su početkom listopada pripremili prezentaciju u povodu Svjetskoga dana učitelja. Socijalni pedagozi naše škole Bruno Antolić i Petra Zrinski 11. listopada osmislili su i pripremili prigodne aktivnosti za učenike i na taj način obilježili Svjetski dan mentalnog zdravlja, a stručne učiteljice i učenici ugostiteljskih zanimanja pripremili su štand s raznim poslasticama od jabuka...

 

Svjetski dan učitelja (5. listopada)

U povodu Svjetskog dana učitelja nastavnici su od 5. do 12. listopada pripremili i u glavnom školskom hodniku prikazali prezentaciju sa svojim starim fotografijama. Time su se željeli prisjetiti i pokazati kako su izgledali u svojim školskim danima, sa svim radostima i problemima koje to doba nosi te na taj način ojačati pozitivnu školsku klimu.

Svjetski dan mentalnog zdravlja (10. listopada)

U glavni hodnik škole postavljeno je takozvano pozitivno ogledalo na koje su zalijepljeni papirići s pozitivnim i osnažujućim porukama, koje su se nalazile i na ogledalima u školskim toaletima. Također, izradili su i letke u kojima su jednostavnim, učenicima pristupačnim rječnikom objašnjeni pojmovi kao što su mentalno zdravlje i mentalna higijena te je navedeno sedam jednostavnih koraka za održavanje mentalne higijene.

Socijalni pedagog Bruno Antolić izjavio je da ovakve i slične dane školska stručna služba uvijek pokušava obilježiti na kreativan način te dodao:

- Cilj je ove aktivnosti ohrabriti učenike da potraže pomoć kad im je potrebna. Mogli bismo reći da smo mi ta prva stanica gdje putem individualnog, savjetodavnog razgovora uspostavljamo odnos i vrlo često na tom temelju proizlaze dobrobiti za mentalno zdravlje. Ipak, ako procijenimo da je riječ o intenzivnijim osjećajima i doživljajima, naše učenike upućujemo stručnjacima za mentalno zdravlje. Učenici se u posljednje vrijeme češće javljaju za pomoć - primjećujemo da su pojavom korone neki mentalni poremećaji, kao što su anksiozna i depresivna raspoloženja, u porastu. Mi smo ovdje za njih.

   

 

Svjetski dan jabuka (20. listopada)

Stručne učiteljice i učenici ugostiteljskih zanimanja u školskom su hodniku pripremili štand s raznim poslasticama od jabuka i tako podsjetile na ovo zdravo voće koje opravdano nazivaju "kraljicom voća".

 

 
VIRTUALNA ŠETNJA ŠKOLOM

 

UČENIČKI SERVIS

Centar kompetentnosti

POVELJA ZA MOBILNOST

Video promidžba

    

    

KORISNI LINKOVI

CMS za škole logo
Obrtnička škola Koprivnica / Trg slobode 7, HR-48000 Koprivnica / ss-obrtnicka-koprivnica.skole.hr / ured@ss-obrtnicka-koprivnica.skole.hr
preskoči na navigaciju