preskoči na sadržaj

Obrtnička škola Koprivnica

 > Naslovnica
Vijesti

Zabavne pripreme za mobilnost tehničara u sklopu projekta EUjedinjeni u Obrtničkoj 2020!

Autor: Ljiljana Mraz, 8. 4. 2022.

Učenici zanimanja tehničar za računalstvo i tehničar za električne strojeve s primijenjenim računalstvom nekoliko su se tjedana pripremali za odlazak na mobilnost u Velenje, a ovaj su tjedan rezultate svojih priprema i prezentirali jer se njihova mobilnost bliži.

   

Deset učenika koji će od 2. svibnja do 21. svibnja 2022. g. obavljati stručnu praksu u Šolskom centru Velenje u sklopu priprema bili su podijeljeni u tri grupe.

Učenici Erik Puhek iz 3.A i Eva Petrović i Jan Vrabec iz 3.B osmislili su aktivnosti tijekom slobodnog vremena i predložili izlete na koje bi mogli ići uz pripremu sadržaja, cijena i mogućnosti prijevoza do odabranih destinacija. Na taj način su učenici raspravili o zanimljivim aktivnostima i izletima i odabrali što bi mogli raditi u Velenju.

Učenici Luka Petak iz 3.A i Lukas Puž, Matija Špehar i Luka Vuković iz 3.B proučili su i predstavili pravne propise koji se odnose na dolazne sudionike mobilnosti u Sloveniji i norme uljudnog ophođenja. Opisali su kako postati dobar Erasmusničar te pripremili savjete i motivaciju budućim sudionicima mobilnosti. Ista je grupa osmislila i izradila i promotivni letak za informiranje školske i šire javnosti o ovoj mobilnosti.   

Učenici Matija Međimorec iz 3.a i Luka Cuković i Ivan Deković iz 3.b pripremili su kviz znanja o Sloveniji i Velenju. Doslovno pravi pub kviz održali su za kolege iz trećih i drugih razreda tehničarskih smjerova da potvrde uspješnost provedene pripreme i izvršenosti zadatka. Uz dobru atmosferu, glazbu, sjajnog voditelja i sve sudionike učenike svi prisutni učenici, profesori i ravnatelj mogli su samo potvrditi da je zadatak sjajno obavljen.

Osim toga, odlučili smo da je ovo sjajan način provedbe priprema za mobilnost te ćemo sigurno uskoro ponovno provesti nešto slično.

Ove su zadatke učenici izradili uz mentorstvo nastavnika Slavka Franje i Ljiljane Mraz.

Vijesti o mobilnosti: http://ss-obrtnicka-koprivnica.skole.hr/EUjedninjeni2020-velenje-tzr-el 

Fotografije pogledajte na Facebook stranici Projekti Obrtničke škole Koprivnica.
VIRTUALNA ŠETNJA ŠKOLOM

 

UČENIČKI SERVIS

Centar kompetentnosti

POVELJA ZA MOBILNOST

Video promidžba

    

    

KORISNI LINKOVI

CMS za škole logo
Obrtnička škola Koprivnica / Trg slobode 7, HR-48000 Koprivnica / ss-obrtnicka-koprivnica.skole.hr / ured@ss-obrtnicka-koprivnica.skole.hr
preskoči na navigaciju