preskoči na sadržaj

Obrtnička škola Koprivnica

 > Naslovnica
Vijesti

Učenici iz francuske škole u Koprivnici učili o izradi kolačića

Autor: Ljiljana Mraz, 8. 4. 2022.

Od 14. ožujka do 3. travnja 2022. g. Obrtnička škola Koprivnica primila je dvojicu francuskih učenika zanimanja pekar i slastičar, Lucasa i Iliana, iz škole MFR Saint Michel Mont Mercure na dolaznu mobilnost u sklopu Erasmus+ projekta.

 

Učenici Lucas Largeteau i Ilian Douget proveli su tri tjedna u Koprivnici u sklopu Erasmus projekta mobilnosti u kojem je Obrtnička škola bila partnerska ustanova. Učenici su praksu obavljali u Slatkim delicijama, gdje su ih primili kao svoje, a na dva dana posjetili su i križevačku Hedonu, gdje su učili o izradi pralina i čokolade. U Slatkim delicijama učili su o izradi naših kolačića, ali i podučavali o slatkim receptima koje izrađuju u Francuskoj. S mentorima iz Slatkih delicija bili su i u Zagrebu gdje su u tvrtci Puratos Konding izrađivali praline i sladoled.

Vrijeme nakon praktične nastave provodili su uz učenike i nastavnike Obrtničke škole pa su tako sudjelovali na satima nastave francuskog uz profesoricu francuskog Miju Godek koja im je puno pomogla da se snađu u Hrvatskoj. Sa stručnim suradnikom socijalnim pedagogom i velikim zaljubljenikom u glazbu Brunom Antolićem sudjelovali su na jednom satu akademije sviranja rock gitare udruge RockLive u prostorijama FUNK-a. Posjetili su i Varaždin uz nastavnicu Anu Borko i pedagoga Tomislava Terstenjaka, a uz stručnog učitelja Zorana Kneževića izrađivali su francuski kruh u Hrvatskoj.

Učenike na dolaznim mobilnostima pokušavamo uključiti čim više u rad Škole te tako nudimo našim učenicima stjecanje novih, međunarodnih, iskustava direktno iz školskih klupa. Učenici Juraj Jukić i Gabriel Jošt iz 2. razreda zanimanja tehničar za računalstvo javili su se za interaktivnu igru istraživanja naše škole i grada s gostujućim učenikom iz Švedske Noelom te Lucasom i Ilianom. Kroz tu igru morali su zajednički otkriti koji su poznati Podravkini proizvodi, koja poznata koprivnička dama svako godišnje doba dočekuje isto obučena te u kojim sve zemljama Obrtnička škola ima Erasmus partnere. Svi su se zabavili, a stranci su rekli da će za naše učenike pripremiti slične zadatke koje će rješavati kada ih posjete u njihovim školama. Sve navedene aktivnosti koordinirali su Ljiljana Mraz i Bruno Antolić.

Lucas i Ilian rekli su da je ih je najviše iznenadilo što smo ih tako srdačno dočekali i pomogli im da se snađu i nauče nešto novo uz praktičnu nastavu, na što smo posebno ponosni. Uz njih smo i mi mnogo naučili, a ponajviše na našem zadnjem zajedničkom druženju, usmjerenom na nastavnike Obrtničke škole, na kojem su nas upoznali sa svojom školom. Ravnatelj im je uručio poklone i poželio sreću u daljnjem obrazovanju, a nastavnicima koji su radili na dolaznim mobilnostima uručio potvrde.

Fotografije ove mobilnosti, ali i ostalih mobilnosti Škole, možete potražiti na Facebook stranici Projekti Obrtničke škole Koprivnica.
VIRTUALNA ŠETNJA ŠKOLOM

 

UČENIČKI SERVIS

Centar kompetentnosti

POVELJA ZA MOBILNOST

Video promidžba

    

    

KORISNI LINKOVI

CMS za škole logo
Obrtnička škola Koprivnica / Trg slobode 7, HR-48000 Koprivnica / ss-obrtnicka-koprivnica.skole.hr / ured@ss-obrtnicka-koprivnica.skole.hr
preskoči na navigaciju