preskoči na sadržaj

Obrtnička škola Koprivnica

 > Naslovnica
Vijesti

Svestrani učenici Obrtničke škole Koprivnica

Autor: Melita Golubić, 21. 1. 2022.

Učenici prvih i trećih razreda Obrtničke škole Koprivnica tijekom prvoga polugodišta pokazali su iznimnu zainteresiranost za književnost i stvaralaštvo. Učenici prvoga razreda tehničkih zanimanja sudjelovali su u projektima vezanima uz hrvatske tradicijske običaje i Božić (zajedno s učenicima trećih razreda trogodišnjih zanimanja), a jedan od njih osvojio je i nagradu Mali Galović za svoj poetski izričaj. Više o ovim učeničkim aktivnostima možete pročitati u tekstu koji je pripremila mr. sc. Danijela Vrtiprah.

Svestrani učenici Obrtničke škole Koprivnica

   Učenici prvih razreda Obrtničke škole Koprivnica koji se školuju za tehnička zanimanja tijekom prvoga polugodišta pokazali su iznimnu zainteresiranost za književnost i stvaralaštvo.

   Već početkom listopada 2021. svojim su literarnim radovima obogatili dobro nam znanu manifestaciju posvećenu velikome hrvatskom književniku Franu Galoviću. Jedan je od laureata Maloga Galovića učenik 1. a razreda Obrtničke škole Koprivnica Fran Šestak koji se pod mentorstvom mr. sc. Danijele Vrtiprah uspješno okušao u poetskome izričaju.

   Tijekom studenoga i prosinca učenici su sudjelovali u projektu Stemovci istražuju pisanu riječ. Riječ je o međužupanijskome projektu koji su osmislile profesorice Hrvatskoga jezika Vedrana Močnik iz Gimnazije Josipa Slavenskog iz Čakovca i Danijela Vrtiprah iz Obrtničke škole Koprivnica. Učenici su sudjelovali u nizu aktivnosti koje su obuhvaćale istraživanje imena autora koji su na bilo koji način vezani uz spomenute gradove, nazive i vrste djela koja su spomenuti autori napisali, analizu reprezentativnih djela koja predstavljaju pojedini grad. Putem aplikacije Zoom učenici su u dva navrata, 16. studenoga i 22. prosinca 2021. godine, razmijenili rezultate istraživačkoga rada, predstavili svoj grad i njegove književnike te predstavili Školu i zbližili se u digitalnome ozračju u ova pandemijska vremena. Radove učenika Obrtničke škole Koprivnica možete pogledati na poveznicama: https://youtu.be/_t7vU4oANKA, https://www.youtube.com/watch?v=bKH8TJRn_OI,

https://www.youtube.com/watch?v=4AsA4HBB1L8.

Predstavljanje rezultata projekta Hrvatski tradicijski običaji

   U božićnome ozračju u srijedu 22. prosinca 2021. godine učenici Obrtničke škole Koprivnica predstavili su rezultate projektne nastave vezane uz istraživanje hrvatskih božićnih običaja u kojoj su sudjelovali učenici 1. a, 1. b. i 3. h razreda pod vodstvom profesora Slavka Franje, Glorije Ćorić-Alagić i Danijele Vrtiprah.

   Tijekom projekta učenici prvih razreda istraživali su božićne običaje s posebnim naglaskom na Podravinu. Istražili su na koji su se način nekada izrađivali božićni ukrasi, kako se čestitao Božić, koja se hrana pripremala. Na temelju prikupljenih podataka izradili su recepte prema kojima su učenici prehrambenog smjera pripremili kolače. Ostali rezultati istraživanja oblikovani su u prezentacijama koje su predstavljene u školskom hodniku.

                                                                        Pripremila: mr. sc. Danijela Vrtiprah

 
VIRTUALNA ŠETNJA ŠKOLOM

 

UČENIČKI SERVIS

Centar kompetentnosti

POVELJA ZA MOBILNOST

Video promidžba

    

    

KORISNI LINKOVI

CMS za škole logo
Obrtnička škola Koprivnica / Trg slobode 7, HR-48000 Koprivnica / ss-obrtnicka-koprivnica.skole.hr / ured@ss-obrtnicka-koprivnica.skole.hr
preskoči na navigaciju