preskoči na sadržaj

Obrtnička škola Koprivnica

 > Naslovnica
Vijesti

ODOBRENJE 13. PROJEKTA MOBILNOSTI OBRTNIČKOJ ŠKOLI KOPRIVNICA, NOSITELJICI ERASMUS+ AKREDITACIJE

Autor: Ljiljana Mraz, 4. 10. 2021.

Obrtničkoj školi Koprivnica ove je godine odobren 13. projekt mobilnosti u vrijednosti 160 330,00 € (oko 1 200 000,00 kn). Projekt uključuje mobilnost 39 učenika i petero nastavnika, koji će provesti ukupno više od 800 dana na stručnom osposobljavanju ili usavršavanju, te je do sada najvredniji projekt naše škole.

Ove nas godine u sklopu dvaju projekta čekaju učeničke mobilnosti u području građevine, strojarstva, elektrotehnike, računalstva, prehrane i ugostiteljstva te mobilnost učenika s teškoćama u razvoju. Nastavničke mobilnosti uključuju osam nastavnika u području ugostiteljstva, prehrane, računalstva, elektrotehnike i strojarstva. Mobilnosti sudionicima omogućuju jačanje životnih, socijalnih i jezičnih vještina i, naravno, još važnije, pružaju mogućnost rada na novim tehnologijama te razna iskustva koja nisu dostupna u matičnoj školi.

Prva mobilnost u sklopu ovih dvaju projekta započinje u ponedjeljak 4. listopada 2021. g. kada nastavnik Danijel Mustafa odlazi na dvotjednu mobilnost u Šolski center Postojna u Sloveniji.

Ovako on opisuje svoju nadolazeću mobilnost: „Kao nastavnik informatičke grupe predmeta pratit ću rad svojih kolega i usavršiti upotrebu CREO alata za crtanje i programiranje 3D modela. Upotrebom CREO alata ideja izrade nekog stvarnog proizvoda pretvorit će se u računalni 3D model, a u sklopu ICST centra (Izobraževalnog Centra Sodobnih Tehnologij) uz pomoć CNC strojeva izradit ćemo gotov proizvod. Osim što ću sudjelovati na mobilnosti u obliku job shadowinga, održat ću i predavanje učenicima partnerske ustanove koji se školuju za zanimanje tehničar za računalstvo (tehnik računalništva) o temi Zujanje računala i Uvod u HTML koje su u domeni nastavnih predmeta Dijagnostika i održavanje računalnih sustava te Web dizajn. Cilj mi je usvajanje osnovnih znanja i vještina upotrebe CREO alata kako bih to mogao primijeniti u nastavnom planu predmeta Ugrađeni računalni sustavi koji se izvodi u kurikulumu za stjecanje kvalifikacije tehničar za računalstvo i u sklopu budućeg Centra kompetentnosti elektrotehnike i računalstva u predmetu 3D modeliranje."

Više o projektu Erasmus 2021. 

Više o projektu EUjedinjeni u Obrtničkoj 2020!
VIRTUALNA ŠETNJA ŠKOLOM

 

UČENIČKI SERVIS

Centar kompetentnosti

POVELJA ZA MOBILNOST

Video promidžba

    

    

KORISNI LINKOVI

CMS za škole logo
Obrtnička škola Koprivnica / Trg slobode 7, HR-48000 Koprivnica / ss-obrtnicka-koprivnica.skole.hr / ured@ss-obrtnicka-koprivnica.skole.hr
preskoči na navigaciju